Een kapotte iPhone of gameconsole? Laten maken of zelf doen?

In de hedendaagse samenleving is elektronische apparatuur niet meer weg te denken. Wanneer je in huis of op je werk om je heen kijkt word je er continu mee geconfronteerd: televisies, computers, laptops, mobiele telefoons, etc. En dan hebben we ook allemaal nog minstens een smartphone en de echte gadgetliefhebber beschikt inmiddels ook over een tablet. Om aan al deze apparaten te komen moeten we al diep in onze buidel tasten, maar wanneer deze ook nog eens kapot gaan komt hier nog een flink bedrag bovenop. Want we willen uiteraard wel dat deze gemaakt worden. Je kunt ervoor kiezen om deze door een professional te laten maken, maar je kunt het probleem ook zelf oplossen en daarbij veel geld besparen!Laten maken
Het grote voordeel van het laten uitvoeren van een iPhone reparatie door een professional is dat deze veel ervaring en kennis heeft op dat gebied, waardoor je altijd verzekerd bent van het gewenste resultaat. Één van de grootste ergernissen wanneer je je smartphone of console opstuurt ter reparatie is dat je deze te lang moet missen. Meestal gaan hier wel een aantal weken overheen.

Zelf doen
Ten eerste is het natuurlijk veel goedkoper om het probleem zelf te verhelpen. Je kunt eenvoudig de benodigdheden voor bijvoorbeeld de reparatie van je PS3 online bestellen, waarna je ze meestal de volgende dag al in huis hebt. Hierdoor kun je gelijk met de reparatie beginnen. En hiervoor hoef je echt geen expert te zijn. Een nadeel hiervan kan zijn dat je alsnog ervaart dat je het probleem zelf niet kunt verhelpen, waardoor je vaak nog verder van huis bent.

Of je kiest voor het laten maken of zelf doen: deze keuze is volledig aan jou. Maar wanneer je een beetje handig bent, zou ik gaan voor de laatste optie om op deze manier geld te besparen. En wie niet waagt wie niet wint!