Geef geen geld weg aan de bank!

Zo, jij bent lekker bezig met besparen op je uitgaven. Goed zo, dan houd je misschien eens geld over! Of je hield al geld over en nu nog meer. Geld overhouden en dus sparen is geen overbodige luxe: een bepaald spaarsaldo heb je voor de zekerheid gewoon nodig. Een buffer voor als er iets onverwachts gebeurt. Een wasmachine die stuk gaat. Of je verliest je baan en hebt niet meteen een nieuwe.

Sparen dus met het geld dat je bespaart. Dat is heel verstandig en stimulerend: je ziet het effect van jouw bespaaracties. Dat geld stop je natuurlijk niet in je oude sok. Je zet het op een spaarrekening. Want dan krijg je er tenminste nog rente over. En in een sok of onder je matras kan ook zomaar kwijtraken. Of verbranden. Je weet het maar niet.

Okay, je geld op een spaarrekening. Prima plan. Waar heb jij je spaarrekening dan? Hoeveel rente krijg je bij die bank? De kans is groot dat je heel gemakkelijk méér rente kunt krijgen op je spaargeld. Vooral als je nu spaart bij de bank waar ook je betaalrekening loopt. De zogenaamde ‘grootbanken‘ (Rabobank, ABN Amro en ING Bank) staan niet bepaald bekend om hun hoge spaarrentes. Dus als je daar je spaargeld laat staan, ben je eigenlijk een dief van je eigen portemonnee. Je geeft gewoon geld weg aan de bank!

Er zijn zoveel manieren om meer rente op je spaargeld te krijgen! Je kunt bijvoorbeeld een vergelijking van spaarrentes maken bij Independer. Daar zul je waarschijnlijk zien dat Argenta bovenaan staat met de hoogste rente. Een Belgische bank, waarom niet? Valt wel onder het garantiestelsel van België, niet van Nederland. Een andere goedrenderende bank is BIGBANK, maar daar zou ik toch een beetje mee oppassen. Mooie rente uit Finland…doet me denken aan IJsland..Icesave…weet je nog?

Tot slot MoneYou, die geeft een spaarrente die meestal in de hoogste rentes meedraait. Op dit moment staan ze op nummer 2, na Argenta. En dat terwijl het gewoon een dochter van ABN Amro is…eigenlijk gek.