simkaart

Geld besparen doe je met deze stappen!

Geld besparen willen we allemaal wel graag doen. Je houdt geld over waarmee je kunt sparen of andere zaken van kunt doen. Er zijn veel verschillende manieren om geld te besparen waar men nog geen gebruik van maakt. Het zit hem vaak in de alledaagse dingen. In dit artikel leggen we daarom kort uit via welke manieren jij geld kunt besparen zodat je het in andere dingen kunt steken.

De kosten van je telefoonabonnement

Een abonnement van je telefoon kost vaak meer geld dan je in eerste instantie zou denken. Dit komt omdat veel mensen het niet in één keer kopen maar het bedrag maandelijks terug betalen. Een manier om geld te besparen is om een prepaid simkaart te kopen zodat je niet meer uitgeeft dan wat je nodig hebt. Een aanbieder voor het vinden van de beste prepaid simkaart voor jouw situatie is prepaidsimkaart.net. Voor je telefoon zal je verder eenmalig een bedrag moeten betalen of je kunt je oude telefoon nog een tijd blijven gebruiken, totdat hij echt op is.

Besparen op je boodschappen

In elk huishouden wordt er maandelijks veel geld besteed aan boodschappen. Door te besparen op je boodschappen kun je een hoop geld besparen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het kopen van aanbiedingsproducten in plaats van de normale producten. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, door enkel gerechten te maken met producten van aanbiedingen. Bij goede aanbiedingen kun je extra veel lang houdbare producten inslaan.

Vervoerskosten

Ook op vervoer is vaak veel geld te besparen. Heb je bijvoorbeeld een auto? Bekijk dan even de autoverzekeringen. Vaak is er namelijk een goedkopere optie op de markt. Ook kan je bekijken hoeveel kilometers je af reist, misschien is een dieselauto of een kleinere auto goedkoper dan dat je nu hebt. Wat helemaal handig zou zijn is als je met het openbaar vervoer zou gaan. Dit is in sommige gevallen goedkoper. Ook betaal je in dat geval geen wegenbelasting of verzeker kosten. Kortom een optie om te overwegen als je graag een hoop geld wilt besparen.

Het bijhouden van een kasboek

Om je spaargeld bij te houden en te weten hoeveel je uitgeeft is het goed om een kasboek bij te houden. Dit is een boekje waar in staat hoeveel geld je uitgeeft en waar het precies naartoe gaat. Daardoor weet je precies wat er maandelijks aan kosten verloren gaat en hoeveel je kunt sparen. Let wel op incidentele uitgaven. Incidentele uitgaven zijn uitgaves die niet gepland zijn maar wel van toepassing zijn. Dit zijn uitgaves als er bijvoorbeeld wat gerepareerd moet worden zoals je wasmachine. Dat is niet de verwachting maar kan wel elk moment gebeuren. Je kunt hier een apart potje voor maken.

Geld investeren met het bespaarde geld

Je kan met je bespaarde geld ook meer geld proberen te maken door het te investeren. Er zijn verschillende banken waar je je geld kunt laten beleggen door professionals. Hierbij zorgen zij ervoor dat je geld wordt belegd in kansrijke aandelen. Meestal wordt er zo een hoger rendement verdiend aan je vermogen dan het geld op de bank te zetten. Het nadeel van deze optie is dat het ook geld kan kosten. Je neemt dus een flink risico. Ook kun je ervoor kiezen om zelf op de beurs te gaan. Hierbij bepaal je zelf wat je wilt kopen en wat je te riskant vindt. Soms hou je hierbij een hoger rendement over. Het is wel belangrijk om te weten dat deze vorm ook ervoor kan zorgen dat je je geld verliest. 100% zekerheid geeft het dus nooit, investeer daarom alleen met geld wat je kunt verliezen.