Geld besparen op stroom?

Een hoge kostenpost in bijna ieder huishouden is de energierekening. En vaak kan die best wel lager. Kijk eens goed naar je gemiddeld energieverbruik, daar valt vaak op te besparen! Lampen uit in ruimtes waar je niet bent, de verwarming een tandje lager schroeven en een trui aantrekken, de waslijn gebruiken in plaats van de droger, je woning goed laten isoleren. Apparaten afkoppelen i.p.v. stand-by laten, bespaart ook veel sluipenergie (artikel over stand-by killers).
Dat scheelt allemaal energie!

Daarnaast is het héél zinvol om eens te kijken naar de leverancier. Ben jij ooit al eens van energieleverancier gewisseld, of krijg jij je stroom en gas nog steeds via die oude vertrouwde regionale aanbieder? Klantentrouw wordt doorgaans niet beloond.

Vergelijk de aanbieders maar eens met elkaar en incasseer de welkomstbonus!
Overstappen kan niet mis gaan. Je komt nooit zonder stroom en gas omdat consumenten wettelijk beschermd zijn. Je wordt pas afgesloten als je een heel erge wanbetaler bent! Een makkelijke site om te vergelijken is EasySwitch: voer je postcode, huidige leverancier en verbruik in en de goedkoopste leverancier komt eruit!

Tipsvoorbesparen heeft een aantal aantrekkelijke aanbiedingen voor je op een rij gezet.
De energierekening bestaat trouwens voor 2/3 uit door de overheid vastgestelde tarieven: de btw en de netbeheerskosten. Let dus vooral op de “kale” energieprijs en de vastrechtkosten (die vaak best veel verschillen). Maar juist die aanbiedingen van de leveranciers zijn voor jou de moeite waard. Stap vandaag nog over met één van deze aanbiedingen:

  • Essent geeft € 75 terug voor 1 jaar, en € 150 als je de energieprijs voor 3 jaar vastzet.
  • EnergieDirect geeft € 50 kado als je daar voor 1 jaar klant wordt.
  • Nederlandse Energiemaatschappij (NLE) is scherp in de tarieven.
  • Atoomstroom zegt 30% goedkoper te zijn van ‘normale’ stroom, komt ook bij de Consumentenbond in de top 3 van goedkoopste stroomleveranciers