Geld besparen tijdens het winkelen

Steeds vaker hoor je dat het eigenlijk best vreemd is dat er zoveel online geshopt wordt. Vooral de huidige jonge generatie shopt steeds meer online. Denk dan aan kleding, schoolartikelen, huisraad en nog veel meer. Het is alleen al te zien in de postpunten, de hoeveelheid retourzendingen van de grote kledingwarenhuizen nemen explosief toe. Dat komt omdat er vaak geen bedrag wordt berekend voor het terugsturen van de gekochte kleding. Je kunt het vrijblijvend bestellen en passen. Is het gekochte niet helemaal naar wens, dan stuur je het kosteloos terug. Sommigen denken zelfs dat de fysieke winkelstraat verdwijnt en een bezoekje aan de stad straks wordt bestempeld als een dagje uit.

Er zitten diverse voordelen aan online shoppen: je hoeft nooit meer te wachten in een lange rij voor de kassa, tijden te zoeken naar een geschikte parkeerplaats en je kan winkelen vanuit je droge, comfortabele stoel. Daarbij zijn de prijzen vaak ook nog lager. Je ziet steeds meer dat men de stad in gaat om te kleding of schoenen te passen, om vervolgens het artikelnummer te onthouden en uiteindelijk goedkoper op internet te bestellen.

Dan heb je vaak ook nog kortingscodes. Aan het eind van het bestelproces is dan een “veld” waar je een kortingscode kunt verzilveren, die online makkelijk vindbaar zijn. Er zijn namelijk vele websites die deze codes, acties en aanbiedingen verzamelen en te bundelen op websites. Een goed voorbeeld is kortingscodes.com. Dagelijks vind je hier nieuwe kortingscodes die het online shoppen nog voordeliger maken. Denk dan aan een percentage korting, een bedrag korting, gratis verzending of 1+1 gratis acties. Je kan hier heel eenvoudig zoeken op bedrijven waarvan jij graag een kortingscode wilt gebruiken. Alle codes van het gezochte bedrijf worden vervolgens getoond, kopieer deze en plak deze in het bestelproces. De korting wordt nu automatisch verrekend met het te betalen bedrag. Het profiteren van voordeel is op deze manier wel heel eenvoudig!

Kort samengevat. Het is voor jouw portemonnee zeker aantrekkelijk om online kleding te kopen. Voor het behoud van de fysieke winkelstraat raad ik je aan om niet alles online te kopen maar ook eens gezellig een bezoekje te brengen aan het stadscentrum. Toch is het fijn om vanaf de bank, na een lange dag werken, wanneer de winkels al gesloten zijn, eens een nieuw outfit of andere producten te bestellen. Heerlijk!