Geld

Geld besparen, wie wil dat nou niet?

Iedereen wil natuurlijk graag geld besparen. Maar waarop kun je nog besparen? Het eerste dat iedereen vaak doet om geld te bezuinigen is overstappen naar een andere zorgaanbieder, een andere energieleverancier of op een ander tv abonnement. Daarnaast gaat men schrappen in de abonnementen zoals de krant (neem een online abonnement) of een tijdschrift waar men nooit in kijkt. Er wordt gekeken of er nog verzekeringen overbodig zijn of verlaagd kunnen worden.

Je kunt ook in de supermarkt kijken naar een B-merk in plaats van een A-merk. Wanneer iets in de reclame is kun je hier meer van inslaan. Spullen via marktplaats kopen of verkopen is ook een optie. Maar wanneer je dit allemaal al doet of dit allemaal al hebt gedaan, wat kun je dan nog meer doen?

Heb je een lening? Dan kun je daar veel op besparen!

Het zal je niet zijn ontgaan dat we op dit moment een historisch lage rente hebben. Niet alleen is de rente voor het spaargeld op de bank laag, de rente is ook laag voor de hypotheekrente én de kredietrente! Een lage spaarrente is niet zo fijn, je krijgt minder rente op je spaargeld en daarmee mis je inkomsten. Maar een lage hypotheekrente is wel fijn. Want hoe lager de hypotheekrente hoe minder je hoeft te betalen voor je hypotheek. Daarmee bespaar je dus geld. De lage rentestand geldt ook voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Door de lage rentestand kun je dus geld lenen tegen een lagere rente. Wanneer jij een persoonlijke lening of een doorlopend krediet hebt is het verstandig om eens te bekijken of deze kan worden overgesloten!

Waarom is het verstandig om nu een lening over te sluiten?

Heb je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet? Dan kan het voordeliger zijn om deze nu over te sluiten. Met name bij een persoonlijke lening is de looptijd soms jaren. Wanneer je de lening al even hebt kan het zo maar zijn dat je nog veel rente betaald over deze rekening. Heb je meerdere leningen dan is het verstandig om deze allemaal over te sluiten naar één rekening. Het oversluiten van een persoonlijke lening wordt vaak beloond met een kortere looptijd én een lagere rente. Wanneer je vaker rood staat is het ook mogelijk om door middel van een persoonlijk krediet alle leningen over te nemen. Van het bedrag dat je hierbij aflost kun je een gedeelte weer gebruiken. Wanneer je dat niet doet wordt het bedrag dat je moet betalen steeds lager! Natuurlijk is het altijd beter om niet te lenen, maar als het (even) niet anders kan denk er dan aan dat lenen altijd geld kost! Zorg er dus voor dat je goed bekijkt wat de mogelijkheden zijn.