Geld lenen zonder BKR

Het zal je maar gebeuren, de wasmachine stopt er mee. Net nu de auto ook voor de APK-keuring moet deze maand. Soms kom je aan het einde van de maand net wat geld te kort. Dat kan behoorlijk vervelend zijn en voor de nodige stress zorgen. Gelukkig is het mogelijk wat geld te lenen. Ook met een negatieve BKR registratie is dit mogelijk. We leggen je uit hoe je snel en zo goedkoop mogelijk geld kunt lenen.

Zo goedkoop mogelijk lenen

Geld lenen kost geld, dat weten we allemaal. Maar soms is het helaas niet anders. Je bent door je loon heen en er is geen spaargeld om de de rekeningen mee te betalen. Er zit dan niets anders op dan wat geld te lenen.

Zo goedkoop mogelijk lenen doe je eenvoudig met deze tips:

  • Leen niet meer dan je nodig hebt. Bepaal vooraf hoeveel je nodig hebt en leen niet veel meer dan dat. Leen ook niet te weinig zodat je een tweede lening moet afsluiten.
  • Zorg ervoor dat je elke maand de lening op tijd kunt afbetalen. Hiermee voorkom je boetes die de lening duurder maken. 
  • Combineer meerdere leningen. Ben je van plan meerdere uitgaven te doen? Leen dan een keer een bedrag. Dit is goedkoper dan meerdere kleine leningen afsluiten.

Lenen zonder BKR toetsing

Kom je geld tekort en heb je een negatieve BKR registratie? Dan wordt het aanvragen van een lening bij een bank of online kredietverstrekker erg lastig. Alle banken en kredietverstrekkers in Nederland zijn namelijk aangesloten bij het BKR. Dat betekent dat ze verplicht zijn bij iedere leenaanvraag een toetsing te doen. Heb jij in het verleden een lening niet (op tijd) afbetaald, dan heb je een negatieve BKR registratie ontvangen. Wanneer een bank hiervan hoort, zullen zij jou geen nieuwe lening aanbieden.

Zijn er alternatieven? Ja geld een lening zonder BKR toetsing is mogelijk. Je kunt namelijk een minilening afsluiten. Dit is een lening tussen de 100 en 1500 euro. De lening dien je binnen 62 dagen weer terug te betalen. De krediet verstrekkers van minileningen zijn niet aangesloten bij het BKR. Zij hoeven dan ook geen BKR toetsing te doen bij een aanvraag. In plaats daarvan hebben zij hun eigen toetsingssysteem. Deze is veel minder streng en vraagt om veel minder documenten en papieren. Zo is het zelfs mogelijk om zonder loonstrook of zonder baan een minilening af te sluiten.

De enige voorwaarden aan een minilening:

  • Je woont in Nederland
  • Je bent minimaal 21 jaar oud
  • Je hebt geen uitkering

Klein bedrag lenen kan

Zoals we al eerder aangeven hebben, is het niet verstandig meer te lenen dan je nodig hebt. Daarmee breng je jezelf in de verleiding ook meer geld uit te geven. En uiteindelijk moet al het geleende geld terug betaald worden. Een klein bedrag zoals 100 euro lenen kan wanneer je een minilening aanvraagt. De minilening is een lening vanaf 100 tot 1500 euro.

Meer dan 1500 euro lenen

Wil je meer dan 1500 euro lenen dan kom je uit op een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Wanneer je er zeker van wil zijn dat je niet meer geld uitgeeft dan noodzakelijk, adviseren wij een persoonlijke lening af te sluiten. Het voordeel van deze lening is namelijk dat het niet mogelijk is opnieuw geld op te blijven nemen. Je krijgt het leenbedrag direct op je rekening gestort. Vervolgens betaal je iedere maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Totdat je de lening weer volledig hebt afgelost.