Geld verdienen en geld besparen: het gaat om de combinatie

Als over geld gesproken wordt, gaat het vrijwel altijd over geld verdienen, rendement maken of vermogen opbouwen. Tegenwoordig wil men zo snel mogelijk en zo veel mogelijk geld verdienen en als het even kan zonder te veel moeite te doen. Het is dan ook niet verbazingwekkend te noemen dat het aantal “snel rijk formules” die op internet verkocht worden, toeneemt. Miskend wordt echter dat geld verdienen slechts één aspect van het verhaal is. Een ander zeer belangrijk aspect van rijker worden, is goed om kunnen gaan met geld. In dit artikel wordt uiteengezet dat het gaat om de combinatie van (meer) geld verdienen en geld besparen, en dat het niet efficiënt is je blind te staren op meer geld verdienen alleen. Hiertoe worden enkele thuiswerk methodes besproken en wordt gekeken naar een paar mogelijkheden om geld te besparen.

Thuiswerk een optie?

Uiteraard zijn er verschillende mogelijkheden om geld te verdienen. Hier worden een aantal thuiswerk methodes besproken waar jij mogelijk mee kan beginnen. De bespreking richt zich op drie methodes: inpakwerk, administratief thuiswerk en het verwerken van e-mails.

Inpakwerk thuiswerk

Als het woord thuiswerk valt, denkt vrijwel iedereen direct aan inpakwerk. Inpakwerk wordt wel gezien als een klassieke vorm van thuiswerken. De werkzaamheden, zo geeft het woord al aan, bestaan uit het inpakken van allerlei producten. Denk bijvoorbeeld aan het inpakken van flyers, folders, kerstpakketten, enveloppen en meer. Inpakwerk is laagdrempelig werk: dat wil zeggen dat er geen specifieke kennis of opleiding vereist is. Iedereen kan dit werk doen. Een voordeel van inpakwerk is dat je niet echt hoeft na te denken tijdens het werken, het is een heel mechanische job. Je kan makkelijk een leuk muziekje opzetten tijdens het werk. Sterker nog: het kan jouw productiviteit weleens verhogen. Een nadeel van inpakwerk is dat het lastig te vinden is.

Administratief thuiswerk

Een andere vorm van thuiswerk is administratief thuiswerk. Administratief thuiswerk is een verzamelnaam voor alle thuiswerk banen waarbij administratieve werkzaamheden verricht worden. Je kan onder andere denken aan: het invoeren van gegevens (data entry), het uittypen van audio bestanden (bijvoorbeeld interviews) of het bijhouden van gegevens. Naast deze klassieke administratieve werkzaamheden, is het ook mogelijk wat algemenere klusjes te doen. Zo kan je bijvoorbeeld artikelen vertalen of teksten schrijven voor geld. Eigenlijk is administratief thuiswerk een soort restcategorie met uiteenlopende baantjes. Er is altijd wel wat te vinden.

E-mails verwerken

De laatste manier om geld te verdienen met thuiswerk die hier besproken wordt, is het verwerken van e-mails. Uiteraard wordt niet gedoeld op de advertenties die je weleens langs ziet komen waarin 25 euro per verwerkte e-mail beloofd wordt, maar waarbij eerst een “informatiepakket” gekocht moet worden van bijvoorbeeld 40 euro. Helaas gaan nog steeds veel mensen op dergelijke advertenties in. Onthoud goed: om geld te kunnen verdienen hoef je niet eerst geld te betalen! Als je een eigen bedrijf begint, is dat natuurlijk een ander verhaal, maar dan noemen we het ook anders, namelijk investeren. Trap dus niet in dergelijke advertenties. De e-mails die hier bedoeld worden, zijn de e-mails die door zogeheten spaarprogramma’s gestuurd worden. Je kan je gratis bij spaarprogramma’s aanmelden en vervolgens geld verdienen als je één van de e-mails opent en op een link klikt. Je wordt er niet rijk van, maar alle kleine beetjes helpen mee. Naast geld verdienen met e-mails, kan je bij spaarprogramma’s ook geld verdienen met spelletjes, enquêtes en nog veel meer! Meer weten over geld verdienen met e-mails?

Het tweede aspect: geld besparen

Het krijgen van een betere financiële positie is zoals gezegd niet enkel afhankelijk van hoeveel geld jij verdient, maar ook hoe je omgaat met het geld dat je verdient. Geld besparen is dus erg van belang als je veel geld wil hebben. Er zijn uiteraard allerlei manieren om geld te besparen. Hier worden een paar mogelijkheden besproken.

Geld besparen op je boodschappen

Eén van de beste manieren om geld te besparen is door kritisch naar je uitgaven voor boodschappen te kijken. Boodschappen doe je in principe dagelijks. Een relatief groot gedeelte van je inkomen geef je uit aan boodschappen. Kleine verbeteringen (lees: besparingen) op dit gebied kunnen daarom voor verrassende resultaten zorgen.
Een paar tips die direct voor resultaat kunnen zorgen:
-koop geen A-merken, maar koop het huismerk
-maak gebruik van een boodschappenlijst. Je koopt op deze manier alleen wat je echt nodig hebt.
-betaal contant. Je ziet dan beter wat je uitgeeft.
-neem niet altijd de kinderen mee. Kinderen willen nogal eens lekkere dingen in het mandje/karretje leggen. Het is moeilijk altijd ‘nee’ te verkopen.

Geld besparen op energie

Een ander gebied waar veel geld te besparen is, is op energieverbruik. Uiteraard kan je apparaten die lang aanstaan, uitschakelen. Daarnaast kan je bij de aankoop van nieuwe apparaten letten op de zuinigheid van het apparaat. Een andere methode, die veel mensen vaak niet aandurven, is overstappen op een andere energieleverancier. Overstappen kan soms forse besparingen opleveren. Vergelijk het eens zou ik zeggen!

Geld besparen op water

De laatste mogelijkheid die hier besproken wordt, is geld besparen op water. Water gebruik je voor allerlei dingen: douchen, de wasmachine, de vaatwasser, het toilet en ga zo maar door. Het is daarom ook een gebied waar veel ‘te halen valt’. Zet bijvoorbeeld een timer aan als je gaat douchen en ga na hoe lang je onder de douche hebt gestaan. Waarschijnlijk schrik je er zelf van. Zet de volgende keer een wekker, zodat je weet wanneer je uit de douche moet komen. Verder is het handig om de vaatwasser pas te laten draaien als er echt niets meer in kan. Het is zonde een halfvolle vaatwasser te laten draaien.

Hopelijk heb je genoeg goede tips gekregen om zelf geld te kunnen verdienen (met thuiswerk) en meer geld te gaan besparen, zodat jij direct jouw financiële positie kan verbeteren!