Goedkoper internet met een simkaart voor alleen data

Gebruik je je telefoon alleen voor internet? Of ben je op zoek naar een voordelige oplossing voor je tablet of laptop? Standaard opties zijn om een reguliere prepaid simkaart aan te schaffen, of een mobiel abonnement af te sluiten. In veel gevallen is een data only simkaart echter ook een goede optie. Hoe werkt dit en kun je hier goedkoper mee internetten? Je leest het hier!

Hoe werkt een dergelijke simkaart?

Met een standaard simkaart kun je internetten, maar ook bellen en sms’en. Je betaalt dan ook voor alle drie deze functies. Dit terwijl bellen en sms’en vandaag de dag eigenlijk niet zo populair meer is. Terwijl internetgebruik blijft toenemen, kiest men minder vaak om een telefoongesprek aan te gaan of een sms’je te sturen. 

Bovendien zijn er steeds meer apparaten die dan ook uitsluitend via het internet werken. Van tablets, laptops en smartwatches tot MiFi routers, trackers en 4G camera’s: vandaag de dag hebben veel apparaten een functie voor alleen internetten (zonder bellen en sms’en).

Het bovenstaande maakt een simkaart voor alleen data, ook wel een data simkaart genoemd, interessant als oplossing voor internet.

Kom ik goedkoper uit met een data simkaart?

Het is zeker mogelijk om te besparen met een data sim. Dit is vooral afhankelijk van wat je nu betaalt en wat je ongeveer verbruikt.

Gebruik je nu een standaard prepaid simkaart, dan kom je in bijna alle gevallen goedkoper uit met een data only sim. De tarieven per MB van een voordelige data simkaart zijn minder dan 1 cent per MB, terwijl standaardtarieven van reguliere prepaid simkaart tussen de 10 cent en 20 cent per MB liggen.

Abonnementen zijn vaak voordeliger dan standaard prepaid kaarten. De tarieven van een goedkope data sim zijn vergelijkbaar en soms zelfs voordeliger dan een gemiddelde mobiele abonnement. 

De bundels van een mobiele abonnement zijn één maand geldig, terwijl het internet van bepaalde data only simkaarten, zoals de data simkaart van www.xipoconnect.nl, minimaal een jaar geldig zijn. Je hebt met een abonnement dus meer vaste kosten en komt daardoor misschien duurder uit dan met een data simkaart.

De meeste data simkaarten zijn op basis van prepaid, en werken via internetbundels. Er zijn echter ook abonnementen beschikbaar. Met prepaid heb je meer flexibiliteit, en bepaal je zelf hoeveel je uitgeeft, terwijl je met een abonnement meer vastigheid hebt. Waar je het beste voor kunt kiezen, hangt dus vooral af van je eigen voorkeur en gebruik.