Grootste kostenposten en besparingen

Het gros van de mogelijke besparingen zitten bij de meeste mensen in de maandelijkse kosten. De top 5 maandelijkse kostenposten zijn deze:
1. Hypotheek
2. Energie (Gas, Water & Elektriciteit)
3. Zorgverzekering
4. Auto (Belasting & Verzekering)
5. Huisverzekeringen (Inboedel- & Opstalverzekering)

Buiten de hypotheek en water zijn de afnemers vaak vrij opzegbaar en dus over te sluiten. En waar je over kan sluiten is er geld te besparen.

Energie

In Nederland zijn er een aantal grote energieleveranciers zoals de Nuon. Tegenwoordig staan er steeds meer budget energieleveranciers op. Oxxio is hier een voorbeeld van, maar er bestaan tal van andere leveranciers. Door in zee te gaan met deze budget maatschappijen is er veel geld te besparen. Dit kan oplopen tot honderden euro’s per jaar.

Zorgverzekering

Je zorgverzekering is slechts een keer per jaar over te sluiten. Het is in Nederland voor iedereen verplicht een zorgverzekering te hebben, dus heb je de oude zorgverzekering opgezegd? Vergeet dan niet voor 31 januari van het nieuwe jaar een andere polis/verzekeraar te hebben afgesloten.

Autoverzekering: vergelijken!

Bij het kopen van een nieuwe of gebruikte auto heb je de mogelijkheid je auto te verzekeren. Een autoverzekering is in Nederland verplicht, zodat je in het geval van een ongeluk in ieder geval de “tegenpartij” verzekerd is. Op de premie van je autoverzekering kan je flink besparen. Dit kan oplopen tot een paar honderd euro op jaarbasis. Ons advies is daarom een vergelijker zoals Independer te raadplegen om er zeker van te zijn dat je niet onnodig veel geld hieraan besteed.

Inboedel- en opstalverzekering

Deze verzekeringen zijn niet per se verplicht, maar we raden je absoluut aan om van deze verzekeringen gebruik te maken. Breekt er bijvoorbeeld brand uit dan wil je natuurlijk dat je schade vergoed wordt. Hier is je opstalverzekering goed voor. Let op: Woon je in een flat dan zit de opstalverzekering vaak in de servicekosten als collectieve verzekering. Deze hoef je dan dus niet apart af te sluiten. Een inboedelverzekering is vooral goed voor indien er bij je wordt ingebroken. Hoewel de premie vaak niet erg hoog is kan je op jaarbasis tientallen euro’s besparen. Ook hier raden we je aan een aantal verzekeraars tegen elkaar aan te houden.