Hoe bespaar je geld met je hypotheek?

Een hypotheek afsluiten is niet iets wat je zo maar even doet. Zeker niet als je een expat bent. Gelukkig is het goed mogelijk om op je hypotheekkosten te besparen. Maar dat moet je wel slim aanpakken. Wil je een gunstige hypotheek voor expats in Nederland afsluiten, dan kunnen de adviezen en tips in dit artikel interessant zijn voor jou.

Ga voor de laagste hypotheekrente!

Als er een belangrijk aandachtspunt is als je een hypotheek aangaat als expat, is het wel de hypotheekrente. Op dit moment liggen de hypotheekrentes in Nederland, net als op andere plekken in Europa, historisch gezien erg laag. Daarom is het nu tijd om van deze lage rentestand te profiteren. Je geld vastzetten op de bank levert niets op, maar een hypotheek afsluiten des te meer! De tijd om een woning te kopen is dus aangebroken. Let bij het afsluiten van een hypotheek goed op de rentestand. Het is hierbij aan te raden om de hypotheekrente voor langere tijd vast te zetten. Twintig of dertig jaar is een populaire keuze, omdat je hiermee jarenlang relatief weinig aan hypotheekkosten betaalt.

Overweeg een overlijdensrisicoverzekering

Wil je een voordelige hypotheek afsluiten, dan kan het aantrekkelijk zijn om via de hypotheekverstrekker ook aanvullende verzekeringen af te sluiten. Veel financiers geven een extra korting op je hypotheektarief als je bij hen één of meerdere verzekeringen afsluit. Denk bijvoorbeeld aan een overlijdensrisicoverzekering. Korting krijg je daarnaast ook vaak als je de opstalverzekering en inboedelverzekering via je hypotheekverstrekker afsluit. Zo sla je meerdere vliegen in één klap en ben je uiteindelijk een stuk voordeliger uit!

Kies voor een bouwhypotheek

Als er financiële ruimt bestaat bij het afsluiten van je hypotheek, sluit dan een extra bouwhypotheek af. Verbouwen is namelijk slim investeren in je nieuwe woning en levert je bij verkoop flink wat winst op! En ook niet onbelangrijk: met een moderne verbouwing maak je jouw woning en stuk comfortabeler om in te wonen en leven.