Lekker weg voor weinig geld?

4 Tips voor een voordelige vakantie

Heb je zin om er eens lekker tussenuit te gaan en zit je tegelijkertijd een beetje op zwart zaad? Als je een beetje krap bij kas zit hoeft dat geen belemmering te zijn, want als je het een beetje slim aanpakt kun je best een vakantiebestemming vinden waar je veel geld op kan besparen op je vakantie. Om je een beetje op weg te helpen zijn hier 4 tips zodat je voor weinig geld toch heerlijk op vakantie kunt!

Tip 1: zoek een goedkope bestemming

De laatste jaren kun je uitgebreid gebruik maken van het internet. Doe dat dan ook, óók voor het boeken van je vakantie. Surf een beetje rond om een goedkope bestemming te vinden. Als je een vakantiebestemming kiest die noch heel erg apart is zodat niemand er ooit van gehoord heeft, noch superpopulair is en altijd volgeboekt, zul je zien dat je een stuk goedkoper uitbent. Kijk ook naar een goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Wees een beetje creatief: boek je bijvoorbeeld een hotel, dan kan het soms lonen om bijvoorbeeld geen ontbijt erbij te nemen en dat gewoon zelf bij de supermarkt te halen; dat is namelijk veel goedkoper!

Tip 2: ga buiten het hoogseizoen

Als je niet afhankelijk bent van de schoolvakanties van je kinderen, scheelt het heel erg veel geld als je buiten het piekseizoen gaat. Een vakantiehuisje in een park is in de zomervakantie al gauw 2 of 3 keer zo duur. Ga je bijvoorbeeld in het voorjaar als er geen vakantieperiode is dan kan het je dus meer dan de helft schelen! Bovendien heb je als je niet tijdens het hoogseizoen gaat, meer kans om een voordelige aanbieding te vinden. Een ander voordeel van in het voor- of naseizoen op vakantie gaan, is dat het lekker rustig is.

Tip 3: last minute

Kijk op het internet (bijv. KRAS) of via reisbureaus naar last minutes vakanties. Ook op dat punt kun je erg veel geld besparen. De reisorganisaties en aanverwante bedrijven willen natuurlijk graag helemaal volgeboekt zijn om een optimale winst te behalen, daarom bieden ze de laatste dagen voor vertrek de reis veel goedkoper aan. Er zijn lastminute aanbiedingen voor zo ongeveer alle reisbestemmingen, dus zit er ook wel eentje tussen die jou aanspreekt.

Tip 4: aanbiedingen

Het kan ook erg lucratief zijn om je op reisaanbiedingen te focussen. Als je zo aan het rondshoppen bent moet je maar eens letten op kortingen en aanbiedingen. Zo kun je, als je graag naar Center Parcs wilt bijvoorbeeld, eens kijken op Actiecode Centerparcs.

Als je deze vier tips in je achterhoofd houdt tijdens het zoeken naar de perfecte vakantie, kun je al gauw een heleboel geld besparen en kun je, ondanks dat het even allemaal iets minder moet, toch van een leuke vakantie genieten!