Mediterrane boerenkoolstamppot

Ingrediënten

  • 1,2 kg iets kruimige aardappelen
  • 1 schaal Catalaanse braadworst (300 gr)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 pak boerenkool (450 gr, diepvries)
  • 1 pak cannellini bonen (400 gr – uitgelekt)
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaten (potje 295 gr) in reepjes
  • pureestamper

Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in ongeveer 20 minuten gaar.
Verwijder het vel van de worst. Verhit de olie en bak het worstvlees samen met de rozemarijn in 5 minuten rul, duw het vlees tijdens het bakken in kleine stukjes. Verwarm de bevroren boerenkool in een pan en voeg de bonen toe als de boerenkool ontdooid en warm is.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Meng de boerenkool en bonen erdoor. Roer de tomaten en de worst erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Voedingswaarde per persoon: 585 kcal – 24 gram eiwit – 27 gram vet en 57 gram koolhydraten.

Prijs per persoon: € 1,35, dus zeker een goedkoop gerecht!

Bron: AH Allerhande