Met deze tips kun je besparen op jouw maandelijkse kosten voor internet en tv

Was het aan het eind van het vorige millennium nog een noviteit om thuis een internetaansluiting te hebben, tegenwoordig zouden ze je juist vreemd aankijken wanneer je zou melden dat je thuis geen toegang tot het internet hebt. Internet is voor velen zo vanzelfsprekend geworden, dat we er haast niet meer over nadenken. Maar het loont zich zeker de moeite om dat juist wel te doen. Sta eens stil bij de vraag wanneer je voor het laatst kritisch hebt gekeken naar het bedrag dat je maandelijks neertelt voor jouw internetaansluiting. Hetzelfde geldt voor je televisie-abonnement. De kans is groot dat je al jaren klant bent bij dezelfde provider. Meestal heb je dan niet het meest gunstige pakket.

Welk pakket past bij jou?

Ooit heb je een keuze gemaakt voor een bepaald pakket. Maar tijden veranderen en jouw leven verandert natuurlijk ook.

Is je gezinssamenstelling intussen gewijzigd?

Kijk je nog even vaak naar de tv?

Ben je tegenwoordig vaker online te vinden?

Het is goed om je af te vragen of het destijds gekozen pakket nog altijd het juiste is. Geruime tijd waren vooral de gecombineerde pakketten met televisie, vaste telefonie en internet, razend populair. Maar heb je zo’n pakket eigenlijk wel nodig? We hebben tegenwoordig bijna allemaal een mobiele telefoon op zak en televisieprogramma’s kunnen we ook via het internet bekijken. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een pakket met alleen internet. Dat kan je sowieso al een fikse besparing opleveren.

Vergelijk de aanbieders

Als je al geruime tijd klant bent van dezelfde provider, is het slim om eens wat tarieven met elkaar te vergelijken. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor internet, maar ook voor de combinatie van internet en tv. Het aantal aanbieders van dergelijke pakketten is in de loop der jaren fors gestegen. Deze concurrentiestrijd heeft ervoor gezorgd dat providers vaak met zeer scherpe aanbiedingen komen om jou als klant binnen te halen. Zit je al een tijdje bij dezelfde provider, dan betaal je dus zeer waarschijnlijk meer dan nodig is. Dat geld kun je toch beter op een andere manier besteden? Belangrijk is natuurlijk wel dat je gelijkwaardige pakketten met elkaar vergelijkt, anders wordt het appels met peren vergelijken. Let dus op de details van de aangeboden pakketten. Over het algemeen zijn combinatiepakketten voordeliger dan het afnemen van losse diensten.