Laptop

Met een duidelijke boekhouding bespaar je automatisch geld en tijd

Energie besparen, tijd besparen, geld besparen… Besparen is hip! Het lijkt wel een heuse trend om op alles wat we doen te besparen. Toch is het zeker geen verkeerde trend. Een beetje zuinig leven is helemaal niet zo onverstandig. Nederlanders zijn een zuinig volk wordt er vaak gezegd. Toch valt dat best allemaal wel mee. Over het algemeen zijn we zeer gastvrij en gunnen we onze medemensen ook zeker wel wat.

Energie besparen

Energie besparen is daar een goed voorbeeld van. We besparen niet alleen energie voor onze portemonnee maar ook voor het behoud van de natuur en het leven op onze planeet. Er zijn tal van mogelijkheden om energie te besparen. Je kunt minder lang douchen, de verwarming wat lager zetten en een dikkere trui aantrekken, zonnepanelen aanschaffen en ledverlichting gebruiken. Energie besparen is niet zo moeilijk maar redelijk makkelijk te bewerkstelligen. Gewoon starten met je energie slurpende gewoontes te verminderen en langzaamaan steeds meer energiezuinige apparaten aanschaffen.

Geld besparen

Als het gaat om het besparen van geld, dan zijn we wel wat meer op onszelf gericht en ook dat is helemaal niet verkeerd. Wat geld achter de hand houden voor eventuele tegenslagen kan echt geen kwaad. Toch is geld besparen niet zo makkelijk als energie besparen. Veel mensen weten namelijk niet ééns precies wat hun inkomsten en uitgaven zijn. Hoe weet je dan wat je overhoudt en wat je kunt besparen of sparen? Ook hier is een eenvoudige oplossing voor, start met online boekhouden.

Tijd besparen

Ben jij ondernemer dan heb je waarschijnlijk weinig tijd voor je boekhouding, soms speelt de zin erin ook sterk mee. Boekhouden is voor veel zelfstandige niet echt hun favoriete bezigheid. Maar het uitbesteden van de gehele boekhouding kost een hoop geld. En je wilt liever niet nog meer geld uitgeven maar juist geld besparen. Online boekhouden is de uitkomst. Met een simpel programma heb je in een zeer korte tijd je administratie bijgewerkt en een geheel en zeer duidelijk overzicht van je inkomsten en uitgaven. Door de juiste boekhoudsoftware te gebruiken, bespaar je dus geld maar ook zeer veel tijd.

Online boekhouden

Een particuliere boekhouding is op zich hetzelfde als een zakelijke boekhouding alleen in veel gevallen wat minder ingewikkeld en uitgebreid. Het is helemaal niet vreemd om ook privé een boekhouding bij te houden, echter hoef je niet alle functies van zo’n boekhoudsoftware programma te gebruiken. Bij een zakelijke boekhouding is het erg prettig als je met dit programma ook kunt offreren, factureren, bankieren en een klantenbestand kunt bijhouden. Ook het eenvoudig controleren van de BTW aangifte en eventueel ICP aangifte kun je dan doen via deze boekhoudsoftware.

Privé boekhouden

Als particulier is het vaak al voldoende om alleen je inkomen en uitgaven te registreren. Zo weet je precies hoeveel geld je uitgeeft, overhoudt en kunt sparen. Inzichten in je financiën zijn de eerste stap naar manieren om geld te besparen. Je ziet bijvoorbeeld aan het einde van de maand dat je wel heel veel geld hebt uitgegeven bij de slager of aan benzine voor je auto. Je kunt dan besluiten om het vlees in de supermarkt te halen of de auto wat vaker te laten staan en de fiets te gebruiken. Door beetje bij beetje steeds je duurste kostenposten aan te passen ga je steeds meer geld besparen.