smoking

Roken wordt steeds duurder: deze alternatieven worden veelal ingezet

De prijs van sigaretten en tabak kent al jaren een stijgende lijn. Het is voor rokers een uitgave die elk jaar weer meer kosten met zich meebrengt. Er zijn daarom ook steeds meer rokers die naar alternatieven kijken om geld te besparen. Het stoppen met roken levert natuurlijk de grootste besparing op, maar wie niet wil stoppen, kan in elk geval wel geld besparen. Bekijk onderstaande alternatieven maar eens.

Overstappen naar dampen

Het overstappen van roken naar dampen is onder rokers die geld willen besparen heel populair. Het scheelt namelijk heel veel geld om te stoppen met roken en te gaan dampen. Je hoeft alleen maar een eenmalige uitgave te doen om een elektrische sigaret te kopen. De liquids voor het elektrisch roken zijn bovendien veel voordeliger dan het kopen van tabak of sigaretten.

Zelf sigaretten maken

Een ander alternatief voor roken en besparen van geld is door zelf sigaretten van tabak te maken. Hiervoor is het mogelijk om gebruik te maken van een elektrische sigarettenmaker. Dat bespaart veel geld en het elektrisch maken van sigaretten gaat ook nog eens een stuk sneller. De gemiddelde roker bespaart met het zelf maken sigaretten al snel 100 euro per maand.

Bovenstaande opties combineren

Het is voor te stellen dat je het roken van sigaretten niet helemaal wilt opgeven. In dat geval is het ook nog mogelijk om bovenstaande opties te combineren. Kies in dat geval de momenten uit waarop je een sigaret wilt roken. Bijvoorbeeld het sigaretje bij een kopje koffie in de ochtend en na het avondeten. Op andere momenten van de dag maak je dan gebruik van de elektrische sigaret. Kies bij dit alternatief om geld te besparen dan wel voor de mogelijkheid om zelf sigaretten te maken.

Overstappen van sigaretten naar shag

Er is nog een alternatief voorhanden om het roken minder duur te maken. Als je nu sigaretten rookt, heb je bijvoorbeeld de optie om over te stappen naar het roken van shag. Kant-en-klare sigaretten liggen zo voor het grijpen en die pak je dan ook sneller. Als je eerst tabak moet pakken en met je handen de shag in een vloeitje rolt kost dat al meer moeite. De kans is dan ook groot dat je uiteindelijk minder rookt. Dat betekent een win-winsituatie, want je rookt minder en de uitgaven van shag zijn in verhouding lager dan de kosten voor sigaretten.