Straks weer de tuin in? Let op je centen!

Wie verlangt er onderhand niet naar; de vogels die al weer langzaam gaan fluiten, de naderende voorjaarstemperaturen en dus het huis uit, én de tuin in. Vaak wil je veel dingen doen zoals wellicht een schutting plaatsen, coniferen of een sierboompje planten, nieuwe plantjes, kortom noem het maar op. Toch zijn deze veranderingen vaak een aanslag op je budget, want koop je een aantal van deze dingen, dan loopt je rekening van deze groenvoorzieningen al heel snel op. En veel mensen denken van tevoren;’’ Ik wil maximaal 200,- uitgeven aan groen dit voorjaar’’. Vaak zit je al gauw, aan het dubbele. En dat blijft dan toch aan je knagen. Hoe bespaar je nu?

Allereerst is écht vergelijken een absolute must. De grote bouwmarkten als Gamma, Praxis en bijvoorbeeld Hornbach hebben hun strijdplannen voor de voorjaarsklanten alweer klaar en vechten voor iedere klant. En juist dáár kunt u van profiteren. Vergelijk gewoon op hun sites van tevoren de artikelen die u nodig heeft en let op de wekelijkse aanbiedingen en hop van shop naar shop ervoor.
Wil je 30 planken voor je schutting; vergelijk de internetsites op prijs per meter, kwaliteit en herkomst van het hout voor de langste duurzaamheid. Want juist dit soort klussen moeten goed in één keer geklaard worden en dat een schutting ook 10-tallen jaren mee kan gaan, zonder dat je door houtrot over 6 jaar alweer opnieuw zou moeten. Soms verschilt de prijs per meter hout niet heel veel, maar heb je 30 of 40 planken nodig (en was het verschil slechts 50 cent per meter tussen de 2 beste aanbieders), dan hou je op 40 planken toch nóg 20 euro in je zak.

Oók op andere producten als tuinslangen, sierpotten, boormachines zitten vaak toch prijsverschillen, variërend van 5,- tot 15,- euro. Marge die de organisatie zo in hun zak zou steken. Ik zeg;’’Vergelijk actief, en steek die marge lekker in uw eigen zak’’….
Er zijn tegenwoordig ook verschillende (particuliere) internetsites op het gebied van tuinmaterialen. Google eens en wellicht vindt u daar dezelfde sierbloempot vóór nog eens 10 euro goedkoper. NB; let wel even op de kleine lettertjes over leveringskosten/verzendkosten, is die alsnog 12,50 dan weet u wat u te doen staat.
De groenvoorzieningen voor uw tuin kunnen erg duur uitvallen. Soms is het handiger om eerst bij groot tuincentra binnen te stappen dan bij een lokale groenspecialist. De grote tuincentra’s verzorgen landelijk of regionaal een gezamenlijke inkoop. Dat betekent dat ze bij bulk de partijen goedkoper kunnen inkopen en dus goedkoper voor u.

Tot slot de kleine sierplantjes; vaak bij de bouwmarkten goedkoop, een aantal voor 10 euro. Loop óók eens straks een voorjaarsmarkt over waar bloemen verkocht worden en dan juist vlak vóór 17.00 uur. Dan willen de meeste marktkoopmannen voor het sluiten van de markt hun bloemen absoluut kwijt. Zeer goedkoop en met mooie hoeveelheden kan je dan met viooltjes, fuchsia’s en andere buitenplanten je tuin optimaal duurzaam bedienen.