Vrouw achter laptop buiten

Tips om geld te besparen op uw online abonnementen

Met zoveel keuze kunnen online abonnementen al snel in de papieren lopen. Daarom zijn hier vijf tips om u te helpen geld te besparen.

Elimineer diensten met hetzelfde doel

Op het eerste gezicht lijkt het misschien niet veel om hier en daar een paar euro uit te geven. Maar als je beter kijkt naar wat je het hele jaar door betaalt voor al je abonnementen, kan het snel oplopen en ernstige schade aan je financiën veroorzaken. Daarom is het van vitaal belang dat u het vet wegsnijdt door een aantal onnodige online abonnementen af te schaffen.

U kunt beginnen met het inventariseren van al uw geabonneerde diensten en het identificeren van diensten met vergelijkbare doeleinden. Om u hierbij te helpen, kunt u overwegen om al uw digitale abonnementen met dezelfde betaalmethode te betalen. Op die manier kunt u uw terugkerende betalingen gemakkelijk op één plaats volgen.

Goedkopere abonnementen overwegen

Er is geen garantie dat een duurdere abonnementsdienst beter zal zijn dan een goedkopere. Soms kan de goedkopere optie u meer waar voor uw geld bieden, dus het is altijd de moeite waard om deze mogelijkheid te overwegen en te onderzoeken voordat u iets toezegt.

U kunt beginnen met de functies van elke abonnementsdienst onder de loep te nemen en te beslissen welke het nuttigst zijn. Zodra u uw must-haves hebt bepaald, kunt u uw opties beperken en de prijzen van de overblijvende mededingers beter vergelijken. Videoland opzeggen is bijvoorbeeld een slimme optie als je alleen Netflix kijkt of er geen tijd meer voor hebt. Een andere optie is Amazon Prime opzeggen, als je al geen tijd voor Videoland of Netflix hebt.

Maak gebruik van gratis tests

Als het op online abonnementsdiensten aankomt, is een van de beste manieren om geld te besparen het profiteren van gratis proefversies, vooral wanneer u een nieuwe dienst uitprobeert. Op deze manier kunt u de functies en voordelen van de app uitproberen zonder dat u zich voor langere tijd hoeft vast te leggen.

U zult blij zijn om te weten dat sommige van de beste streamingdiensten die er zijn, gratis proefversies aanbieden, waaronder Hulu en Amazon Prime Video, waarbij sommige u tot een maand de tijd geven om dingen uit te testen en andere u een week geven. Je weet wat dit betekent, toch? Dit stelt u in staat om een aantal van uw beste shows te kijken voor meerdere maanden door te rouleren tussen verschillende diensten zonder een cent te betalen!

Profiteer van groeps- en gezinsplannen

Zoals we hierboven al aangeven, lijkt het misschien niet veel om voor één of twee online abonnementen te betalen. Maar wanneer je alle verschillende diensten waarop je geabonneerd bent over een langere periode bij elkaar optelt, worden de kosten al snel overweldigend.

Gelukkig bieden verschillende premium abonnementen groeps- en gezinsabonnementen, waarmee u op de lange termijn veel geld kunt besparen. Als je een groot gezin hebt of met huisgenoten samenwoont, kun je profiteren van deze groepsplannen om geld te besparen op je abonnement.

Betaal voor jaarabonnementen

Nadat u uw lijst met online abonnementen hebt doorgenomen en de abonnementen hebt geselecteerd die u graag wilt houden en gebruiken voor de lange termijn, kunt u overwegen om te betalen voor jaarabonnementen, als dat mogelijk is, in plaats van te kiezen voor maandelijkse betalingen.

Veel bedrijven bieden namelijk aanzienlijke kortingen voor klanten die bereid zijn een jaarabonnement af te sluiten. Dus als u het geld op voorhand hebt, is het de moeite waard om deze optie te overwegen, aangezien u op lange termijn meer zult besparen.