Slaapkamer met kasten

Tips voor besparen met je interieur inrichting

Ga jij binnenkort op jezelf wonen of verhuizen naar een andere woning en kun je nog wel wat tips gebruiken hoe je jouw woning of appartement zo kostenbesparend mogelijk kunt gaan inrichten? In deze blog lees je een aantal adviezen die je kunt inzetten.

Gericht op zoek

Geen zin om veel geld uit te geven aan je interieur? Wie zegt dat inrichten van je interieur ontzettend duur is, die heeft het mis. Er is namelijk aantal mogelijkheden hoe jij je interieur zo kunt inrichten zonder al te diep in de buidel te moeten tasten. Allereerst is het van belang dat je heel goed voor ogen hebt hoe jouw interieur eruit moet komen te zien. Maak voor jezelf bijvoorbeeld een moodboard en verzamel afbeeldingen, plaatjes en ideeën die passen bij jouw persoonlijke interieurstijl. Op die manier kun je straks gericht inkopen doen en voorkom je dat je onnodige spullen gaat aanschaffen die je achteraf eigenlijk niet echt nodig hebt. Weet je bijvoorbeeld al dat je een kledingkast schuifdeur wil kopen? Perfect! Dan kun je nu al op zoek naar diverse aanbieders. Je zult al snel merken dat de kledingkast schuifdeuren verschillen in prijs en kwaliteit. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om voor een tweedehands schuifdeur te gaan. Niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook voor het milieu! Door tweedehands meubels aan te schaffen in plaats van nieuwe te kopen, zal je dus meteen een hoop geld besparen.

Schaf geen trendgevoelige spullen aan

Daarnaast is het niet verstandig om trendgevoelige spullen aan te schaffen. Een heel opvallende kleur stoel lijkt voor nu misschien erg fraai, maar de kans is groot dat je hier over een tijdje alweer op bent uitgekeken, zeker als je smaak snel verandert. Je kunt dan beter tijdloze producten aanschaffen die niet snel uit de mode raken.

Steek de handen uit de mouwen!

Verder kun je zelf ook de handen uit de mouwen steken als je geld wil besparen tijdens het inrichten van je interieur. Koop bijvoorbeeld een neutrale kleur verf en probeer er zelf het beste van te maken. Als je het met geduld en precisie uitvoert dan hoeft hier geen schilderbedrijf meer aan te pas te komen. Zo heb je weer wat verdiend – en geleerd! Ben je zelf echter niet zo’n ster in schilderen of klussen, maar ken jij in je omgeving wel veel mensen die je hier een handje bij zouden kunnen helpen? Maak daar dan zeker gebruik van.