Tips voor het besparen van geld op jouw favoriete streamingsdiensten

Waar vroeger platformen als The Pirate Bay en Popcorn Time populair waren bij mensen, bieden nu Netflix, Videoland en Disney+, voor veel mensen uitkomst tijdens de corona crisis. Er is een enorm aanbod aan beeldmateriaal beschikbaar per streamingsdienst, maar wanneer je tijdens de pandemie flink loopt de bingewatchen kan het zomaar eens zijn dat je alle leuke series en films hebt bekeken bij een streamingplatform. En wat nu? Een abonnement bij ieder platform kan de maandelijkse kosten enorm verhogen, gelukkig zijn er tips om hier slimmer mee om te gaan en te genieten van nieuwe films en series.

Gebruik maken van deals van providers

Veelal worden er grote kortingen op streamingsdiensten uitgedeeld, of zelfs gratis afgegeven, door providers van bijvoorbeeld internet- en tv abonnementen. Zo krijg je met het internet thuis abonnement van T-Mobile tijdelijk 6 maanden Videoland cadeau. Daarnaast ontvang je het internet abonnement tegen een zeer voordelige prijs, namelijk al vanaf €30 euro per maand. Ben je een fanatiek streamer dan kun je dus dubbel besparen door een goedkoop abonnement af te sluiten en te profiteren van het gratis abonnement.

Dit abonnement garandeert een internetsnelheid van 50MB per seconde, wat ruim voldoende is om een film of serie te streamen. Stream je met een groot huishouden? Dan kun je wellicht beter iets meer internetsnelheid afnemen zodat je film of serie nooit hoeft te bufferen en je ongestoord verder kunt kijken.

Deel je account (en de kosten) met vriend of familie

Veel streamingsdiensten zoals bijvoorbeeld Netflix bieden de mogelijkheid om een familieaccount aan te maken. Hierdoor kun je tot met wel 4 mensen tegelijk een andere film of serie kijken. De maandelijkse kosten van het account worden duurder, maar wanneer je deze kosten deelt met je vrienden of familie zullen de kosten per persoon uiteindelijk lager worden. Zo kost een Netflix abonnement voor 1 persoon €7,99. Wanneer je tegelijkertijd met 2 personen wilt kijken kun je een abonnement afsluiten voor €10,99. Een familie abonnement (4 personen) kun je afsluiten voor €13,99 per maand. Een ander voordeel van het familie abonnement is dat je films en series in HD en Ultra HD kunt bekijken.

Let wel op, deel alleen je account met mensen die je echt vertrouwt, anders worden mogelijk je inloggegevens verspreid.

Is het delen van je account legaal?

Het delen van je account met mensen in je omgeving, zoals bijvoorbeeld je familie, is legaal. Zo kun je bij verschillende streamingsdiensten een groot account afnemen en de kosten delen. Je kunt zo tot wel 60 procent goedkoper uit zijn. Dit is natuurlijk niet ideaal voor streamingsdiensten en er zal dan ook mogelijk gekeken gaan worden naar restricties voor het delen van je account en de kosten. Zo blijkt uit deze video op RTL nieuws dat Netflix in de toekomst zal gaan kijken naar nieuwe restricties op basis van IP-adressen. Zo wil de streamingsdienst dus inperken dat je jouw account kunt delen met iemand in een andere provincie. Wanneer je het account met je familie deelt zal dit dus geen probleem vormen.  

Nu de deur uitgaan geen optie meer is kun je naast de bovenstaande tips kun je natuurlijk ook gebruik maken van de proefperiodes van de streamingsdiensten, zo kun je kijken of het aanbod van een bepaald platform goed bij je past. Vind je het aanbod niet interessant? Vergeet dan niet je proefperiode te stoppen!