Tiroler wintergevoel in Zwolle?

Zit een skivakantie er dit jaar niet in? Trakteer jezelf en je gezin dan op een winters uitje in Zwolle. Daar is dit jaar namelijk weer het IJsbeelden Zwolle festival, in de binnenstad staan tientallen kraakheldere ijssculpturen op je te wachten. Trek wel een warme jas aan, de beelden staan namelijk in een grote zaal waar het dag en nacht vriest!

Leuk voor kids
Voor kinderen die niet bang zijn voor een beetje kou is het dit jaar extra leuk om de ijsbeelden te bezoeken, in 2012 staat de ijzige tentoonstelling namelijk helemaal in het teken van sprookjes! Sneeuwwitje, draken en kabouters zijn allemaal uitgehouwen in ijs. De verlichting maakt er een spookachtig en sprookjesachtig geheel van! Wist je trouwens dat kinderen tot vier jaar gratis naar binnen mogen om te genieten van al dat glinsterende ijs? Voor kinderen tot 13 jaar geldt een speciaal tarief  en ook wanneer je met het hele gezin (twee volwassenen en twee kinderen) komt krijg je korting, zo kost dit leuke uitje je geen cent te veel!

De warmte zoeken
Behalve de mooie beelden is er nog veel meer te doen bij het ijsbeelden festival, je bezoekt er bijvoorbeeld het complete winterdorp met de gezellige houten huisjes en je maakt een ritje in het reuzenrad. Vanuit het rad heb je mooi uitzicht over de binnenstad en het festival! Zo zie je maar, je krijgt een hoop waar voor je geld en geniet samen met het hele gezin van een fijn dagje tussen het ijs en in de kou. Natuurlijk is het niet alleen maar koud, om de nodige verwarming te krijgen geniet je van een kopje Glühwein of warme chocolademelk en ook typische wintersnacks zijn er in overvloed te krijgen.

Voor volwassen
Volwassen die eens uit willen pakken verblijven een nacht in het romantische ijshotel, je slaapt dan op een bed van ijs, in een kamer van ijs! Werkelijk alles in de hotelkamer is gemaakt van ijs, een hele bijzondere ervaring natuurlijk. Gelukkig is je deken wel lekker warm en hoef je niet onder een laagje sneeuw te slapen.

Zoek de winter dus dicht bij huis en bewonder de beelden waar door tientallen kunstenaars keihard aan is gewerkt gewoon in Zwolle! Je kunt er terecht van 8 december 2012 t/m 27 januari 2013.