leren

Verschillende kredietverstrekkers: keuzestress?

Ben je van plan om binnenkort een bedrag te lenen bij een kredietverstrekker, maar is het maken van een keuze lastig? Je bent niet de enige. Er zijn genoeg kredietverstrekkers die jou maar al te graag een krediet willen aanbieden, maar bij wie kun je nou het best terecht voor een kredietaanvraag? In dit artikel bespreken we de voordelen van een lening afsluiten bij DEFAM, want die voordelen mogen best wel benoemd worden. Lees je verder?

Een leendoel bepalen

Ofschoon het aantrekkelijk kan lijken om een lening af te sluiten, moet je er wel rekening mee houden dat het altijd geld kost. Kredietverstrekkers zijn daarom verplicht om deze slogan te gebruiken in alle reclame-uitingen. Vraag jezelf eerst af of je wel een lening nodig hebt, wat de kosten zijn en of je het bedrag misschien beter kunt sparen. Wil je die auto nu kopen of kan dit ook nog wel even wachten? Bepaal dus vooraf je leendoel, en niet minder belangrijk: breng in kaart hoeveel rente je moet gaan betalen en wat dit uiteindelijk gaat kosten.

Verschillende mogelijkheden

Kies je voor een DEFAM lening, dan kun je bij kiezen uit drie soorten leningen: de DEFAM Flexibele Lening, DEFAM Persoonlijke Lening en de DEFAM WoonLening.

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening kun je eenmalig een vast bedrag tussen de €5.000 en €75.000 lenen tegen een maximale looptijd van 10 jaar. Een persoonlijke lening heeft als groot voordeel dat je vooraf weet waar je aan toe bent. De rente op een persoonlijke lening verandert namelijk niet. Hierdoor kun je niet verrast worden van een plotselinge rentestijging. Het kan per kredietverstrekker verschillen, maar bij DEFAM kun je gelukkig wel boetevrij aflossen.

Doorlopend krediet

Als je een flexibele lening afsluit, dan kies je voor een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet betekent dat je met de kredietverstrekker een limiet afspreekt tot waaraan je geld mag opnemen. Bij DEFAM is het mogelijk om een doorlopend krediet af te sluiten tussen de €5.000 en €50.000. Een voordeel is dat je zelf mag bepalen of je het bedrag in één keer opneemt of dat je dit in delen wilt doen. Als het doorlopend krediet is ingegaan, betaal je maandelijks een bedrag terug. Dit bestaat uit een rentedeel en aflossingsdeel. De rente is variabel en kan daarom gedurende de looptijd dalen, maar ook stijgen. Is jouw doorlopend krediet al ingegaan en heb je al bedragen afgelost? Dan kun je dit bedrag in de eerste 36 maanden weer opnemen tot het kredietlimiet.

Woonlening

Misschien denk je in eerste instantie dat dit betrekking heeft op een hypotheek, maar niets is minder waar. Het is een persoonlijke lening van DEFAM speciaal voor huiseigenaren. Je kunt bij deze lening kiezen voor een langere looptijd (lees: 15 jaar). De maandlasten zullen door een lange looptijd een stuk lager uitvallen, want de kosten worden over een grotere periode uitgesmeerd. Het loont dus om vooraf uit te zoeken of een DEFAM Woonlening interessanter is dan je hypotheek verhogen. Je krijgt dan niet te maken met notaris- en taxatiekosten. Daarnaast is bij een DEFAM WoonLening de rente fiscaal aftrekbaar, maar kun je ook kosteloos extra aflossen en daarmee de looptijd verkorten.