leren

Vijf investeringen welke je uiteindelijk geld zullen besparen

Het doen van investeringen betekent doorgaans dat je eerst geld uitgeeft om er later profijt van te hebben. Bijvoorbeeld doordat een investering besparingen oplevert of voor extra winst zorgt. Er zijn natuurlijk verschillende vormen van investeringen mogelijk, zoals investeren in je persoonlijke ontwikkeling of in je huis net als in producten. Wil jij weten welke vijf investeringen je uiteindelijk geld besparen? Die ontdek je hier met een korte toelichting.

1. Investeren in isolerende maatregelen

Een investering in isolerende maatregelen voor je woning bespaart je in de toekomst geld. Bijvoorbeeld als je kiest voor het opwekken van energie met het plaatsen van zonnepanelen. Of door warmte-isolatie aan te brengen met triple beglazing en muren, daken en vloeren te isoleren. Dat levert in de toekomst een besparing op je energierekening op.

2. Investeren in jezelf met het volgen van een opleiding

Een investering in jezelf is onder meer mogelijk met het volgen van een opleiding om hoger op de carrièreladder te komen.  Kies je voor een financiële opleiding? Er is veel vraag naar personeel met een administratieve of boekhoudkundige achtergrond, zoals naar financieel administrateurs die het diploma van de opleiding Praktijkdiploma Boekhouding hebben behaald. Deze opleiding is onder meer gericht op hoe je een administratie moet bijhouden en je doet onder meer kennis op over rechtsvormen. Beroepsmatig gezien biedt deze opleiding een prima basis om aan de slag te gaan in functies als financieel administrateur. Het is mogelijk jezelf nog verder te ontwikkelen met het volgen van een opleiding bedrijfsadministratie. Dan ga je dieper in op bepaalde elementen, zoals met betrekking tot de financiering en het bepalen van de vermogensbehoefte van bedrijven. Verder doe je kennis op over de Belastingwetgeving en maakt bedrijfsadministratie deel uit van deze opleiding.

3. Investeer in energiezuinige apparaten

Het is om later te besparen nu al mogelijk de investering te doen, zoals met de aanschaf van energiezuinige apparaten. Kijk daarom bij de aankoop van een apparaat naar het energieverbruik en naar het energielabel dat eraan is toegekend.

4. Investeer je tijd in vergelijken

Een investering hoeft niet altijd geld te kosten. Het kan ook zijn dat je tijd investeert om er daarna financieel beter van te worden. Bijvoorbeeld als je tijd investeert in het maken van vergelijkingen. Je bekijkt dan je huidige verzekeringen, energiecontract en abonnementen voor je mobiel en internet en gaat deze vergelijken met andere opties. Zo ben je elders misschien voordeliger uit.

5. Investeer in kwaliteit

Het investeren in kwaliteit kost op het moment zelf geld, maar het levert je in de toekomst een besparing op. Kwaliteitsproducten gaan nu eenmaal langer mee. Bovendien is er het voordeel dat je bij kwaliteitsproducten mag rekenen op garantie. Het investeren in kwaliteit geldt uiteraard voor alle voornoemde vier punten.