Backpack

Waar dien je op te letten bij het repareren van een iPhone?

Als je iPhone kapot is kost het vaak een hoop geld om deze te laten repareren. Naast de onderdelen moet je ook nog betalen voor de reparatie zelf. Voor een nieuw scherm ben je al snel een paar honderd euro kwijt. Zelf je iPhone repareren is dan misschien wel een goede optie. Je moet dan natuurlijk nog wel de onderdelen kopen maar je bent in ieder geval geen geld kwijt voor de reparatie. Wel zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. Als je nog nooit een iPhone gerepareerd hebt kan het namelijk best lastig zijn. Om je te helpen hebben we een aantal belangrijke dingen voor je op een rijtje gezet.

De juiste onderdelen

Wanneer je je iPhone gaat repareren zul je eerst de onderdelen moeten bestellen. Het is daarbij wel belangrijk dat je beschikt over de originele onderdelen. Er zijn namelijk een hoop bedrijven die nep onderdelen verkopen, hierdoor is de kwaliteit een stuk minder. Als je flink wilt besparen en het je niet uitmaakt dat de onderdelen van mindere kwaliteit zijn kun je natuurlijk wel gewoon kiezen voor deze onderdelen maar het is niet aan te raden.

Handleiding

Je moet natuurlijk wel weten hoe je je iPhone precies moet repareren. Op internet kun je overal handleidingen en filmpjes bekijken over het repareren van je iPhone. Zorg wel dat je de juiste filmpjes hebt en alles duidelijk te zien is. Kijk van te voren eerste meerdere filmpjes of zoek meerdere handleidingen op zodat je zeker weet dat hetgeen wat je doet juist is.

Ga zorgvuldig te werk

Wanneer je je iPhone uit elkaar haalt zijn er een hoop kleine onderdelen die je ook weer nodig hebt als je hem in elkaar wilt zetten. Zorg ervoor dat je deze niet uit het oog verliest. Ga gestructureerd te werk en bewaar alles goed. Op het moment dat je iets kwijt bent heb je een probleem en krijg je je iPhone waarschijnlijk niet meer in elkaar.

Home knop

De homeknop is erg kwetsbaar, let dus goed op dat je deze niet beschadigd. Nieuwe modellen hebben geen homeknop meer, maar als je een oud model hebt moet je zorgvuldig te werk gaan. Wanneer je de home knop beschadigd kun je deze niet meer zo gemakkelijk zelf repareren. Als je dit moet laten doen ben je alsnog een hoop geld kwijt.