Wat is de meest zuinige wasmachine?

Bent u op zoek naar een zuinige wasmachine? Dan is het verstandig om een machine uit te zoeken met een groen energielabel, ook wel aangeduid met een A. Sinds de introductie van het energielabel voor wasmachines zijn de fabrikanten zich toe gaan leggen op meer zuinige technieken, waardoor het energielabel al een paar keer is aangepast en uitgebreid. Bijna alle machines hebben tegenwoordig minimaal een A-label, dus kijk vooral naar de extensie daarvan.

Energielabel

Het energielabel kan een A opleveren, maar zou met een B of een C in theorie ook aan kunnen geven dat een wasmachine minder zuinig is. Vandaag de dag maken alle grote en minder grote fabrikanten gebruik van zuinige technieken, waardoor een A-label in de meeste gevallen niet de meest zuinige machine aangeeft. Tegenwoordig kunt u kiezen voor een wasmachine met een A+++ label, of zelfs een A+++-40% label. Deze machines verbruiken zo min mogelijk elektriciteit en water, terwijl ze uw was aan de andere kant toch mooi schoon krijgen.

A+++

Het A+++ label is een extensie op het bekende A-label. Op het moment dat u gebruik maakt van een wasmachine met een A+ label is deze 10% zuiniger, dan wat er nodig is om een A-label te verkrijgen. Een A++ label laat wat dat betreft zien dat de machine 20% zuiniger is en met een A+++ label zorgt u ervoor dat de wasmachine 30% minder energie verbruikt, dan wat er nodig is om in aanmerking te kunnen komen voor het zuinige label.

A+++ (-40%)

In de loop der tijd zijn er steeds meer wasmachines met een A+++ label bijgekomen, waardoor het opnieuw nodig bleek om het label uit te breiden en er daarmee voor te zorgen dat het mogelijk is de meest zuinige machines van elkaar te onderscheiden. U kunt tegenwoordig een wasmachine met een A+++-40% label kopen. Dit geeft aan dat de machine 40% zuiniger is dan wat er nodig is om een A+++ label te ontvangen, wat weer 30% zuiniger is dan wat er nodig is voor een A-label. U kiest wat dat betreft voor een zeer zuinige wasmachine. Lees meer op wasmachine.nl.