led

Zo bespaar je geld met led verlichting

Er zitten veel voordelen aan het gebruik van led verlichting. Zo is een led lamp een stuk zuiniger dan bijvoorbeeld een gloei- of halogeenlamp en bespaart deze dus niet alleen energie, maar ook een hoop geld.

Geld besparen met led verlichting

Wist je dat de verlichting in huis of op kantoor al snel zo’n 20% van de energiekosten bepaalt? Bij grotere bedrijven kan dit zelfs 60% zijn. Doordat led verlichting een stuk zuiniger is, kun je hier dus veel geld mee besparen. Vervang daarom alle oude lampen door led lampen. Voor het aanschaffen van led verlichting kun je onder andere terecht bij Ledloket.nl.

Led verlichting kopen

Een gloeilamp is wellicht goedkoper dan een led lamp, maar op de lange termijn levert een led lamp veel meer op. Led lampen gaan tot 15 keer langer mee dan een gewone gloeilamp, en bovendien verbruikt led verlichting veel minder stroom dan een gloeilamp. Je bespaart dus niet alleen op de onderhoudskosten, maar ook op de energiekosten.

Voordelen van led verlichting

Met led verlichting kun je dus flink wat geld besparen op je onderhouds- en energiekosten, maar zijn dat de enige voordelen ten opzichte van andere verlichting? Zeker niet, led verlichting kent nog veel meer voordelen. Een led lamp is bijvoorbeeld veel beter voor het milieu dan een gloei- of halogeenlamp. Led verlichting verbruikt zo’n 85% minder energie dan een gloei- of halogeenlamp, waardoor het milieu dus veel minder wordt belast. Daarnaast heeft led verlichting veel meer branduren dan andere soorten verlichting, waardoor je de verlichting in huis of op kantoor minder snel hoeft te vervangen. Dat scheelt dus niet alleen tijd, maar ook veel gedoe. Ook bevatten led lampen geen giftige stoffen, wat betekent dat een kapotte of opgebruikte led lamp niet bij het chemisch afval terecht komt. Tot slot is de meeste led verlichting dimbaar, dit is bij gloei- en halogeenlampen vaak niet het geval.

Andere tips om geld te besparen

Niet alleen het vervangen van alle verlichting door led verlichting is een goede tip om geld te besparen op je onderhouds- en energiekosten, je kunt namelijk ook op andere manieren slim omgaan met de verlichting in huis of op kantoor. Heb je bijvoorbeeld veel grote ramen in huis die veel daglicht naar binnen laten vallen? Door gebruik te maken van natuurlijk daglicht, hoef je minder gebruik te maken van lampen. Vergeet ook de lampen niet uit te doen wanneer je weggaat.