Zo bespaar je veel geld bij het online shoppen

Nu steeds meer grote winkels uit het straatbeeld verdwijnen, wordt het nóg aantrekkelijker om online aankopen te doen. Wat veel mensen echter niet weten is dat ze hiermee ook meteen veel geld kunnen besparen. Hieronder volgen de beste tips & tricks om te besparen bij het online shoppen.

Gebruik kortingscodes

Het allerbelangrijkste is dat je nooit af gaat rekenen zonder te checken of er een kortingscode beschikbaar is. Websites zoals Acties.nl verzamelen elke dag de meest recente codes en aanbiedingen. Kijk altijd even op een kortingssite om te zien of de shop waar je wat wilt bestellen een kortingscode beschikbaar heeft. In negen van de tien gevallen is dat zo.

Gratis verzending scoren

Veel winkels sturen je bestelling gratis op. Alleen geldt hiervoor vaak een minimale orderwaarde, waar jouw bestelling natuurlijk nét niet aan voldoet. Wat je in dat geval toe zou kunnen passen is de retour-truc. Je bestelt iets waarvan je eigenlijk wel weet dat je het terug wilt sturen, maar je gebruikt het om aan de bestelwaarde voor gratis verzending te komen. Retourneren is bij online shops vaak niet duur of zelfs helemaal gratis. Wat je ook kunt doen is iets kleins uitzoeken wat je graag wilt hebben, om zo aan de bestelwaarde te komen. Mocht de winkel geen gratis verzending aanbieden, kijk dan even op een kortingssite of hier toevallig een kortingscode voor beschikbaar is.

Bestel met meerdere mensen tegelijk

Vaak loont het om als je ergens wat bestelt ook aan anderen te vragen of ze wat nodig hebben. Door met meerdere mensen tegelijk te bestellen voorkom je dat je overspoelt wordt met pakketjes en kun je gemakkelijk besparen op de verzendkosten van je bestelling.

Betaal direct

Zorg dat je een reader bij de hand hebt om direct te kunnen betalen. Je kunt er bij verschillende winkels voor kiezen om op een later tijdstip te betalen, maar daar zijn dan weer extra kosten aan verbonden. Door direct te betalen voorkom je dat je een schuld opbouwt en “onverwacht” een hele hoop moet betalen. Zo heb je aan het einde van je geld niet eens een stuk maand over!

Koop tweedehands

Wil je echt graag iets hebben en zijn er geen interessante aanbiedingen te vinden? Dan is het een goed idee om even op Marktplaats.nl te kijken. Soms is daar het product wat je wilt hebben honderden euro’s goedkoper te vinden. Sommige tweedehandsproducten zien er nog zo goed als nieuw uit.

Maak een extra mailaccount aan

Naast dat je op de hoogte gehouden wilt worden van alle sales, krijg je vaak ook korting als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van een webwinkel. Om te voorkomen dat je op je werk overspoeld wordt met aanbiedingen kun je het beste een nieuw mailaccount aanmaken om nieuwsbrieven in te ontvangen. Zo mis je helemaal niets meer!