Zo vind je de beste deal voor je televisie en internetabonnement

De kosten van een televisie en internetabonnement kunnen flink oplopen. De meeste consumenten hebben een jaarlijks abonnement voor een vast bedrag per maand en laten dit voor meerdere jaren doorlopen. Toch kan het slim zijn om eens kritisch naar het huidige abonnement te kijken en dit te vergelijken met de huidige prijzen in de markt. In dit artikel vertellen wij enkele slimme tips om vervolgens de beste deal te vinden voor het nieuwe abonnement.

Bekijk wat je nodig hebt

Om te beginnen is het verstandig om te bekijken welke diensten jij of je huishouden echt nodig hebt. Hebben jullie wel echt 4K kwaliteit en honderden extra programma’s nodig bij de televisie en 1GB/s aan internetsnelheid? Meestal niet. Wellicht heb je nog geen televisie die 4K beeld kan weergeven en kijk je alleen naar de standaard televisieprogramma’s. Dan heb je deze extra features dus niet nodig en kun je al enkele euro’s per maand besparen. Ook wat betreft het internetgebruik is het goed om na te gaan of het snelste internet wel echt nodig is. Tegenwoordig is de gemiddelde snelheid al prima om met de hele familie online series te kijken en te surfen zonder dat je dit merkt aan de laadtijd. Op het internet zijn diverse berekentools te vinden waarmee je de benodigde internetsnelheid kunt berekenen. Op basis van de snelheid en je postcode komt de verschillende mogelijkheden dan naar voren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit glasvezel, DSL of kabelinternet. Daardoor weet je zeker dat je goed zit bij de keuze voor een abonnement!

Vergelijken, vergelijken en nog meer vergelijken

Wanneer je duidelijk hebt wat je nodig hebt qua televisie en internet is het tijd om de verschillende abonnement opties en aanbieders te vergelijken. Bij deze zoektocht zal je een hoop verschillende vergelijkingssites tegenkomen en natuurlijk de websites van de aanbieders zelf. Het is raadzaam om de prijzen van meerdere websites met elkaar te vergelijken omdat deze soms sterk verschillen. De ene website heeft een lager maandbedrag terwijl je bij de andere website een welkomscadeau krijgt. Een betrouwbare vergelijkingswebsite is Ikvergelijkonline.nl. Op deze website kun je alle aanbieders van internet en televisie abonnementen vergelijken en filteren. Zo kun je kiezen voor de voordeligste optie of voor de aanbieder met de hoogste klanttevredenheid.

Jaarlijkse abonnementen & cashback

Door voor een jaarlijks abonnement te kiezen kun je ieder jaar opnieuw van een welkomscadeau genieten bij een andere provider. Je dient dus wel ieder jaar opnieuw te vergelijken en af te sluiten, maar je kunt op deze manier wel veel kosten besparen. Zeker wanneer je de eerste 6 maanden een flinke korting krijgt, ben je soms wel honderden euro’s goedkoper uit. Het overstappen zelf is binnen een mum van tijd geregeld en in de meeste gevallen merk je niets van de overgang. Verder kun je extra besparen door gebruik te maken van cashback mogelijkheden. Via een cashback website krijg je soms nog eens een extra bedrag of percentage aan korting boven op de deal. Op deze manier krijg je de aller beste deal.