Bespaar op je uitvaartverzekering

In Nederland ben je verplicht een aantal verzekeringen af te sluiten waaronder de zorgverzekering en als je de weg op wil ten minste een WA-verzekering. Verder zijn er veel voorkomende verzekeringen die men kan afsluiten maar niet per se verplicht zijn. Voorbeelden hiervan zijn reisverzekeringen, inboedelverzekeringen, opstalverzekeringen, maar ook een uitvaartverzekering. Wat is een uitvaartverzekering precies, wat kost het en hoe bespaar ik geld met deze verzekering?

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is een verzekering die de kosten van een mogelijke uitvaart dekt. Kom je plotseling te overlijden dan hoeven je nabestaanden de kosten van een begrafenis of crematie niet te dekken, dit doet de verzekering dan.

Wat kost een uitvaart?

Een uitvaart in Nederland kost al snel €7.000,- of meer. Bij een aantal verzekeraars, zoals Yarden, is het mogelijk om vooraf een berekening te maken van jou persoonlijke wensen van een uitvaart. Na dit te hebben ingevuld krijg je een indicatie van het te verzekeren bedrag. Over het algemeen zijn crematies goedkoper dan begrafenissen. Dit heeft onder andere te maken met het grafrecht.

Wat kost een uitvaartverzekering?

Voor een uitvaartverzekering betaal je afhankelijk van de verzekeraar een paar euro per maand. De premie van deze verzekering is voor een groot deel afhankelijk van je leeftijd. Omdat jongere mensen gemiddeld minder snel komen te overlijden kan een verzekeraar langer premie ontvangen om uiteindelijk het verzekerde bedrag uit te keren. Ook het verzekerde bedrag is een belangrijk aspect. Hoe hoger het verzekerde bedrag, des te hoger de premie zal zijn.

Uitvaartverzekering vergelijken?

Zoals bij elke verzekering verschillen premies en polisvoorwaarden per verzekeraar. Via vergelijkingswebsites kan je besparen op de premie van je uitvaartverzekering. Omdat het om een stuk minder geld gaat dan bijvoorbeeld je energie of hypotheek bespaar je hier geen honderden euro’s per jaar mee, maar eerder een paar tientjes. Desalniettemin is het vergelijken van je uitvaartverzekering zeker de moeite waard.