Besparen op autoverzekering

Er kan op diverse manieren bespaard worden op een autoverzekering. Één manier is kiezen voor een goedkopere dekking. Maar door verzekeringen met elkaar te vergelijken kunt u meer geld besparen.
De autoverzekering is een verzekering waarbij de premies sterk van elkaar verschillen. De duurste dekking is de WA/Casco dekking, oftewel all risk. De WA-dekking is de goedkoopste en de meest minimale dekking. Dit is een verplichte verzekering tegen de wettelijke aansprakelijkheid.

Goedkopere dekking

Door een goedkopere dekking te kiezen kunt u geld besparen. Wanneer u een nieuwe auto heeft, is het verstandig om te verzekeren op de condities WA/Casco. Wanneer uw auto dan schade heeft, kunt u de verzekeraar uw schade laten vergoeden, zelfs wanneer u zelf de schade heeft veroorzaakt. De premie die u betaalt voor deze autoverzekering hangt onder andere af van de nieuwwaarde van de auto. Wanneer u een oudere auto heeft, kan deze vorm van verzekeren te duur zijn.

Indien u overstapt naar de WA-plus dekking (WA beperkt casco), kan de premie worden verlaagd. Een nadeel van deze dekking is, in vergelijking met de WA/Casco dekking, dat wanneer u zelf schade veroorzaakt dit niet verzekerd is. Er bestaat vaak wel dekking tegen schade aan uw ruiten, diefstal, etc.

Wanneer u overstapt op de WA dekking, bespaart u een nog groter bedrag aan premie. Daartegenover staat wel dat deze verzekering alleen dekking biedt tegen aanspraken van derden, de tegenpartij. De zogenaamde wettelijke aansprakelijkheid.

Vergelijken van autoverzekeringen

De premies van verschillende autoverzekeringen kunnen gemakkelijk op het internet met elkaar worden vergeleken. Kennis van verzekeringen is hierbij niet vereist. Wanneer u het kenteken invult en een aantal vragen beantwoordt, wordt er al een vergelijking gemaakt. Verschillen in voorwaarden, dekkingen en eigen risico zijn vaak overzichtelijk te vinden op het internet.