Besparen op de reisverzekering

Binnenkort is het meivakantie en gaat u er waarschijnlijk even heerlijk tussenuit. Waarschijnlijk vraagt u zichzelf af of het wel of niet verstandig is om een reisverzekering af te sluiten.

Doorgaans kost een meivakantie veel geld. Toch is het raadzaam wel een reisverzekering af te sluiten. Hieronder een paar belangrijke tips om te besparen op de reisverzekering:

Ten eerste is het belangrijk om uzelf af te vragen of het afsluiten van een reisverzekering wel echt nodig is. Indien u in Nederland met vakantie gaat, hoeft u niet speciaal een reisverzekering af te sluiten. Ziektekosten worden namelijk gedekt door uw basiszorgverzekering. Wanneer u met vakantie naar het buitenland gaat, is het afsluiten van een reisverzekering wel van groot belang.

Bovendien is het raadzaam te bedenken waarvoor u precies bent verzekerd. Meerdere verzekeringen (rubrieken) vormen samen de reisverzekering. U kunt geld besparen door goed te kijken welke verzekeringen u wel of niet nodig heeft.

Ook is het verstandig na te denken of u voordeliger uit bent met een korte- of doorlopende reisverzekering. Als u langer dan drie weken per jaar met vakantie gaat of met uw gezin, bent u goedkoper uit wanneer u een doorlopende reisverzekering afsluit.

Een vierde tip is in een keer uw premie te betalen. In een keer de premie aflossen is voordeliger dan wanneer u maandelijks de premie betaalt, dit vanwege administratiekosten.

Verder is het slim om elk jaar de premies en pakketten van reisverzekeringen te bekijken en vergelijken. Premies en pakketten kunnen namelijk gewijzigd worden. Kijk ook goed naar welke bestemmingen u met vakantie wilt gaan zodat u ervan verzekerd bent dat u goed bent verzekerd.