Besparen op de zorgpremie met de zorgvergelijker 2021

Aan het einde van het jaar heb je de kans om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Via reclameboodschappen in de diverse media word je er tijdig op geattendeerd dat je dit moet doen. Dé manier om de beste voordelige zorgverzekering te vinden is door de zorgvergelijker 2021 te gebruiken. Dat is een tool, die op veel vergelijkingswebsites wordt gebruikt. In de zorgvergelijker 2021 geef je de voorwaarden op waaraan jouw nieuwe zorgverzekering moet voldoen. Je krijgt dan een advies welke zorgverzekeraars jouw zorgbehoeve op de meest voordelige manier kunnen invullen.

Het gebruik van een zorgvergelijker 2021

Als je gezond bent en bijna nooit gebruik maakt van een dokter, fysiotherapeut, tandarts, alternatieve geneeswijzen of hulpmiddelen is het uitkiezen van een nieuwe zorgverzekering heel eenvoudig. Aan een basisverzekering heb je dan genoeg. Je voert eerst je geboortedatum en daarna de hoogte van het eigen risico in de zorgvergelijker in. Dan krijg je meteen een overzicht van de goedkoopste aanbieders van de verplichte basisverzekering te zien. Je hebt vervolgens de mogelijkheid om je huidige zorgverzekeraar in te voeren. Dat is erg handig, want dan zie je meteen hoeveel je bij een andere zorgaanbieder kunt besparen.

Eigen risico aanpassen in de zorgvergelijker 2021

In de zorgvergelijker 2021 staat het eigen risico standaard ingesteld op 385 euro. Voordat de zorgverzekeraar begint met vergoeden moet je de eerste kosten betalen uit het eigen risico. Als je nooit ziek bent en geen zorg gebruikt, kun je ervoor kiezen om dit eigen risico te laten stijgen tot maximaal 885 euro. Daardoor daalt de maandelijkse premie. Per jaar scheelt dat volgens de zorgvergelijker 2021 bijna 200 euro. Wees je ervan bewust dat dit een risico met zich meebrengt. Want als je toch naar het ziekenhuis moet, is dat best duur.

De zorgvergelijker 2021 en complexe zorg

Als je regelmatig naar het ziekenhuis moet of op een andere manier zorg gebruikt is de zorgvergelijker 2021 ook erg handig. Voordat je begint met vergelijken zet je eerst voor jezelf op een rij voor welke zorg je je wilt verzekeren. Voor enkele behandelingen per jaar, bijvoorbeeld bij de fysiotherapeut, kun je deze kosten waarschijnlijk beter zelf betalen, want dat is goedkoper dan de premie voor de aanvullende verzekering. Maar als je elke week wordt behandeld is verzekeren goedkoper. Door te spelen met het aantal behandelingen laat de zorgvergelijker 2021 precies zien welke voor jou de beste opties zijn.

De zorgvergelijker 2021 zet gelijkwaardige aanbieders naast elkaar

De verschillende opties die je in de zorgvergelijker 2021 kiest moeten door de zorgverzekeraars op een dezelfde wijze worden ingevuld. Er is dus geen kwaliteitsverschil. Het enige verschil is de prijs. Uiteraard is het verstandig om dergelijke belangrijke dingen als de kwaliteit extra goed te controleren. Ga daarom nooit helemaal uit van de aanbiedingen van de zorgvergelijker, maar bekijk op de site van de zorgverzekeraar de exacte polisvoorwaarden. Je komt rechtstreeks op de site met de betreffende aanbieding terecht via de button ‘Bekijken’. Op de site van de verzekeraar kun je ook je nieuwe verzekering afsluiten.

In tien minuten klaar met de zorgvergelijker 2021

Het kost slechts enkele minuten tijd om met de zorgvergelijker 2021 een nieuwe en goedkopere zorgverzekering af te sluiten. Het is het belangrijkst dat je zelf weet waarnaar je op zoek bent. Dan is het invullen van de zorgvergelijker een fluitje van een cent. Het overstappen van zorgverzekeraar kan tussen 12 november en 31 december. Zodra je bent overgestapt zal de nieuwe zorgverzekeraar het contract met je oude verzekeraar opzeggen. Als je spijt krijgt van een overstap kun je de overeenkomst tot twee weken na het overstappen ongedaan maken.

Meer info over zorgverzekering vergelijken 2021 vind je op Zorgverzekering-vergelijken.net.