Besparen op je autoverzekering als jonge automobilist

Als jonge automobilist wil je natuurlijk graag een auto kopen. Je zult dan echter ook een autoverzekering moeten afsluiten, want dit is wettelijk verplicht. Jonge automobilisten kunnen echter alleen een speciale autoverzekering afsluiten die duurder is dan andere autoverzekeringen. Waarom is een autoverzekering voor jonge automobilisten duurder en hoe kun je toch besparen op je autoverzekering als jonge automobilist?

Waarom is een autoverzekering voor jonge bestuurders duurder?

Een autoverzekering voor jonge bestuurders is duurder dan andere autoverzekeringen, omdat verzekeraars verwachten dat jongeren eerder een ongeluk zullen veroorzaken. Jonge automobilisten hebben ook nog maar net hun rijbewijs gehaald en daarom vallen ze onder nog een risicogroep. Verzekeraars denken dus dat jonge bestuurders vaker schade zullen claimen en daarom hebben ze de premie van de autoverzekering voor jonge bestuurders verhoogd.

Hoe kun je toch besparen op je autoverzekering als jonge automobilist?

Jonge bestuurders willen natuurlijk zoveel mogelijk besparen op hun autoverzekering. Je kunt allereerst veel premie besparen door enkel een WA autoverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt enkel de schade aan derden. De meeste jonge automobilisten kopen eerst een tweedehands auto en dan is het niet van groot belang om deze auto tegen schade te verzekeren.

Je kunt ook besparen op je autoverzekering als jonge automobilist door eerst de premies van meerdere verzekeraars te vergelijken voordat je een autoverzekering afsluit. Dit kun je doen door de premies te berekenen op de websites van aanbieders en vervolgens de premies te vergelijken. Je kunt er echter ook voor kiezen om de premies van meerdere verzekeraars in één keer te berekenen op een vergelijkingssite en dan de goedkoopste autoverzekering af te sluiten.