Geld besparen op uw premie: stop met roken

Het is al weer even terug: Stoptober. Het idee, dat origineel uit Engeland stamt, is het ervaren van 28 rookvrije dagen. Afgelopen jaar is het in Nederland geïntroduceerd, waarna het ook hier een succes werd. Eind september stond het aantal aanmeldingen in Nederland al bijna op 20.000. Hoe slecht roken voor u is, blijkt wel uit het feit dat u zich (wetenschappelijk bewezen!) na een maand al gezonder en energieker gaat voelen. Daarnaast bespaart u uiteraard de kosten van de sigaretten. Maar er komt nog meer..

U kan namelijk ook geld besparen op premie door te stoppen met roken. Een overlijdensrisicoverzekering, die veel mensen met een eigen woning hebben, kan tot 85% goedkoper zijn indien u stopt met roken. Onderstaande afbeelding van Zwitserleven laat zien wat het effect van roken op uw premie is. Uiteraard geldt: hoe ouder u bent, hoe groter de besparing.

Daarnaast nog even een kort rekensommetje: 30 cent per sigaret, 5 sigaretten per dag kost ruim €540 per jaar. Indien u 10 sigaretten per dag laat liggen, levert dat dus een besparing van €1080 per jaar op. Gaat er een pakje per dag doorheen? Dan kan u €2160 per jaar besparen op de sigaretten!
Kortom: ook al is Stoptober weer afgelopen, probeer het toch eens! U voelt u beter, leeft langer en u houdt geld over!