Goedkoop een boot verzekeren doe je met deze tips 

Ondanks het feit dat er geen verplichting bestaat voor het afsluiten van een bootverzekering in Nederland is het wel zo dat veel mensen op z’n minst overwegen om dat wel te doen. Dat is het gevolg van het feit dat een boot natuurlijk doorgaans een niet onaanzienlijke waarde vertegenwoordigt. Het niet (passend) verzekeren van je boot kan er dan ook in de praktijk voor zorgen dat je geconfronteerd wordt met aanzienlijke financiële risico’s en dat kan niet de bedoeling zijn. Denk jij er ook over na om je boot te laten verzekeren, maar wil je dat op zo’n voordelig mogelijke manier kunnen doen? Goedkoop een boot verzekeren wordt in de praktijk veel eenvoudiger mogelijk wanneer je rekening houdt met de hieronder terug te vinden tips. 

Tip 1: Let op de aankoopwaarde van je boot 

Goedkoop een boot verzekeren wordt in bepaalde situaties aanzienlijk bemoeilijkt. De basis voor elke verzekeringspremie die moet worden betaald heeft namelijk betrekking tot de waarde van het achterliggende goed. Hoe hoger die waarde is gelegen, des te groter het risico wordt voor de verzekeraar en des te meer kosten er dus met andere woorden zullen moeten worden betaald. 

Bovenstaande zorgt ervoor dat je er bij het kopen van een bepaalde boot goed aan doet om even na te denken over de hoogte van de premie die je zal moeten betalen. Doe je dat pas op het ogenblik dat de boot reeds werd aangekocht? Dan spreekt het voor zich dat het eigenlijk te laat is. De mate waarin je dus met andere woorden een boot al dan niet goedkoop kan verzekeren is dus voor een significant deel afhankelijk van de keuze die je op dit vlak maakt. 

Tip 2: De WA-verzekering is de voordeligste optie 

Indien je graag een boot wenst te laten verzekeren zal je kunnen vaststellen dat er daarvoor een keuze kan worden gemaakt uit een aantal verschillende soorten verzekeringen. Van al deze verschillende verzekeringen is de zogenaamde WA-verzekering met zekerheid financieel de meest voordelige. Goedkoop een boot verzekeren is op deze manier dan ook echt kinderspel. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat dit type bootverzekering toch niet voor iedereen de beste keuze zal zijn. Dat is vooral het gevolg van het feit dat er geen schade aan de eigen boot mee wordt gedekt.

Tip 3: Bootverzekeringen vergelijken is altijd interessant

Wil je graag goedkoop een boot verzekeren? Dan dien je er finaal ook rekening mee te houden dat je er altijd goed aan doet om even een objectieve vergelijking uit te voeren. Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze er enkel en alleen voor kiezen om voor het afsluiten van deze verzekering contact op te nemen met hun vaste verzekeraar. Uiteraard is dat een keuze die je kan maken. Het is echter nog maar de vraag of deze keuze ook echt interessant is. Er bestaat namelijk een niet onaanzienlijke kans dat een andere verzekeraar je kan voorzien van een interessante premie. In ieder geval, wanneer je met zekerheid niets te veel wil betalen is het dus altijd de moeite waard om ervoor te kiezen om een objectieve vergelijking uit te voeren voor jouw bootverzekering.