rekening

Hoe vaak check jij of je verzekeringen goedkoper kunnen?

Iedereen in Nederland heeft verzekeringen. Sommige verzekeringen zijn verplicht om af te nemen, zoals een zorgverzekering, en sommige verzekeringen zijn optioneel. Als je goed naar jouw verzekeringspakket gaat kijken, zul je zien dat je vaak meer verzekeringen hebt dan je denkt. De totale kostenpost die dit met zich meebrengt is vaak erg hoog. Toch hoeft deze niet altijd zo hoog te zijn. Er zijn namelijk verschillende factoren die invloed hebben op de hoogte van de premie van je verzekering. Deze factoren kunnen ieder jaar weer veranderen. Het is daarom aan te raden om ieder te controleren, of te laten controleren, of jouw verzekering nog wel goed in elkaar zit. Het kan namelijk zomaar zijn dat jij op één van je verzekeringen een mooi bedrag kunt besparen. Wij nemen enkele voorbeelden met je door, waar jij wellicht op kan besparen.

Reisverzekering

Wie op reis gaat neemt meestal een reisverzekering. Hiermee ben je gedekt tegen kosten die je maakt op vakantie, bijvoorbeeld als er iets van je gestolen wordt. Je kunt kiezen voor een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering. Als je vaker per jaar naar het buitenland gaan, kan het voordeliger zijn om een doorlopende reisverzekering te nemen dan elke keer een losse verzekering. Andersom natuurlijk ook; ga je maar één keer per jaar naar het buitenland, dan is die doorlopende verzekering eigenlijk niet nodig. Controleer elk jaar of jouw reisschema nog wel past bij jouw type verzekering.

Autoverzekering

Als je met een auto op de Nederlandse openbare weg rijdt, is het verplicht om een autoverzekering te nemen. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op jouw premie. Twee van die factoren zijn de leeftijd van de auto en de regio waar je woont. Je auto wordt ieder jaar weer wat ouder, dus is het verstandig om ook ieder jaar te controleren of je nog wel goed zit. Wellicht past de soort dekking niet bij de leeftijd van je auto. Ook kan het zijn dat als je verhuist naar een andere regio, je premie van je autoverzekering onnodig hoog wordt. Verschillende verzekeraars hebben andere voorwaarden, ook als het gaat om een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Controleer dit daarom ieder jaar, bijvoorbeeld op deze pagina.

Waar men vroeger voor advies over deze verzekering bij een tussenpersoon langs ging, kun je dat vandaag de dag prima zelf doen. Op internet zijn er verschillende tools te vinden waarbij je verschillende verzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Ook kun je op de websites van verzekeraars veel informatie vinden over premies, dekkingen en voorwaarden. Als je elk jaar kritisch kijkt naar al je verzekeringen, kan het zomaar zijn dat je jaarlijks honderden euro’s kunt besparen. Een mooi bedrag dat je niet graag laat liggen, toch?