Uitvaartverzekeringen

De zekerheid van een goede uitvaartverzekering

De uitvaartverzekering, wat heeft u eraan en waarom is het verstandig om deze af te sluiten? Veel van de verzekeringen keren uit in het geval van een schade, een situatie waar we in veel van de gevallen nooit mee te maken zullen krijgen. De uitvaartverzekering zit anders in elkaar, dit is een spaarverzekering. Een ieder zal ooit komen te overlijden, ook wanneer u daar nog lang niet aan wilt denken. De uitvaartverzekering zal uiteindelijk altijd uitkeren, waardoor het verstandig is om deze al op jonge leeftijd af te sluiten, zodat u uitstekend verzekerd bent.

Natura- of kapitaalverzekering

U heeft binnen de uitvaartverzekering de keuze uit een uitkering in natura, of een kapitaalverzekering. In dit laatste geval legt u maandelijks, per kwartaal of jaarlijks premie in en zal de verzekeraar na uw overlijden een bepaald opgebouwd bedrag uitkeren. De naturaverzekering neemt uw nabestaanden zoveel mogelijk werk uit handen, aangezien de verzekeraar de volledige uitvaart zal organiseren. Maak zelf een keuze uit de beide vormen van de uitvaartverzekering en houd daarbij bij voorkeur rekening met de wensen van uw nabestaanden. Wensen zij de uitvaart te organiseren, of hebben ze daar juist geen behoefte aan?

Organisatie van de uitvaart

Bij de organisatie van een uitvaart komt veel kijken, waardoor het niet onverstandig is om dit over te laten aan een uitvaartverzekeraar. De specialisten hebben er veel ervaring met het organiseren van een uitvaart en kunnen er op basis daarvan voor zorgen dat u een waardig afscheid krijgt. U kunt aan de andere kant ook besluiten de vrijheid bij uw nabestaanden te laten. Overleg goed met hen en bepaal op basis daarvan welk type uitvaartverzekering u af wenst te sluiten.

Scherpe premie

Een uitvaartverzekering kent veelal een scherpe maandelijkse premie, vooral wanneer u zich al op jonge leeftijd verzekerd. Een verzekeraar gaat uit van het risico dat u komt te overlijden, iets dat op jonge leeftijd nog erg klein is. U betaalt slechts enkele euro’s per maand, zodat u zich met betrekking tot uw overlijden geen zorgen hoeft te maken over het uitkeren van de kosten. Een begrafenis of crematie kost gemakkelijk €7.000 of meer, waardoor dat geen bedrag is dat veel mensen zelf op kunnen brengen. Dankzij de uitvaartverzekering heeft u de mogelijkheid om u hier tegen een scherpe premie voor te verzekeren, zodat u kunt rekenen op een waardig afscheid van en voor uw nabestaanden.