Kopen in de uitverkoop, gewoon doen!

Waarom zou je de volle prijs betalen voor je kleding als het ook kan voor een derde van de nieuwprijs? Je kunt voor veel minder geld kleding kopen voor het volgende jaar en dus flink besparen. Mensen hebben vaak allerlei bezwaren tegen het kopen van kleding voor het volgende seizoen. Hier de belangrijkste op een rij:

1. Misschien koop ik nu kleding die volgend jaar alweer uit de mode is.

Op modesites als textilia kunt u alles lezen over modetrends voor volgend jaar. Op die manier kunt u heel gericht shoppen met het oog op volgend jaar. U kunt daarbij letten op kleuren, prints en het model dat volgend seizoen in de mode zal zijn.

2. Ik weet niet welke maat mijn kind volgend jaar heeft dus kan ik beter geen kleding voor volgend jaar kopen.

Voor uw kind kunt u via de website van TNO het groeidiagram bekijken. TNO volgt sinds 1955 de groei en ontwikkeling van Nederlandse kinderen, onder meer via landelijke groeistudies. TNO gebruikt data uit de groeistudies om groeidiagrammen te berekenen. Op basis van het huidige gewicht en de huidige lengte kunt u de lengte (en dus ook de kledingmaat) van uw kind voorspellen.

3. Ik vind het niet fijn om nieuwe kleding een half jaar in de kast te laten liggen.

Tegenwoordig is de kleding in de winkels veel minder seizoensgebonden dan vroeger. In de winteruitverkoop kunt u dikke vesten kopen maar ook dunne truitjes die tijdens de Nederlandse zomers goed van pas kunnen komen. In de zomeruitverkoop kunt u shirts met korte mouwen kopen maar ook shirts met lange mouwen die u in de herfst of winter ook prima kunt gebruiken. Op deze manier kunt u een deel van de garderobe in de uitverkoop kopen.

4. In de uitverkoop zijn er geen complete sets meer verkrijgbaar en mijn maat is er altijd al uit.

In de uitverkoop zijn er altijd losse stuks over, dat klopt. En sommige maten zijn inderdaad in de winkels weinig verkrijgbaar. Het is dan verstandig om online te winkelen. Op sites zoals die van de Wehkamp kunt u filteren op soort artikel, maat, kleur, merk en prijs. Op die manier kunt u heel gericht zoeken in een groot assortiment.