Bespaar op autorijden

Wie een auto heeft kan vaak niet meer zonder. Willen we besparen, dan vinden we het moeilijk om de auto weg te doen. Maar dat hoeft ook helemaal niet. Met de volgende tips blijf je gewoon in je auto rijden, terwijl je eenvoudig op de autokosten bespaart.

1. De aanschaf

Neem bij de aanschaf van een auto altijd een familielid, vriend of kennis mee die meer verstand heeft van auto’s dan jijzelf. Zij weten vaak te vertellen waar je op moet letten bij de aanschaf van een auto. Op die manier kun je onderhoudskosten in de toekomst misschien voorkomen.

2. Besparen op brandstof

De fiets pakken is natuurlijk de meest effectieve manier om op brandstof te besparen, maar af en toe moet er toch getankt worden. En dan kun je maar beter goedkoop tanken, want de brandstofprijzen zijn lang niet overal hetzelfde. Zoek bijvoorbeeld een tankstation waar je kan tanken met korting. Of ga tanken bij een ombemand tankstation als je dat prettig vindt. Op die manier is tanken toch een stukje goedkoper dan je tank volgooien aan de snelweg.

3. Een autoverzekering

Let goed op de leeftijd van de auto bij het afsluiten van een autoverzekering. Het is namelijk niet nodig om auto’s ouder dan vijf jaar volledig te verzekeren met een WA casco verzekering. Auto’s ouder dan tien jaar hebben zelfs al genoeg aan een WA verzekering. En een WA verzekering is een stuk goedkoper per maand dan de WA beperkt casco verzekering die veel mensen hebben.

4. Bespaar door je rijstijl

Goedkoop tanken is natuurlijk fijn en de fiets pakken scheelt ook, maar door een beetje op te letten tijdens het autorijden kan er ook al veel bespaard worden. Door goed vooruit te kijken, de auto uit te laten rollen en vroeg door te schakelen verbruik je een stuk minder brandstof. Het Nieuwe Rijden heet dat, en het kan tot wel 10% schelen in het verbruik.

Besparen op je autoverzekering?